Cum sa ramai optimist cand iti cauti un loc de munca

Duminica, 01 Mai 2011, ora 08:28
2895 citiri
Cum sa ramai optimist cand iti cauti un loc de munca

Sa-ti pierzi locul de munca poate fi devastator. Trebuie sa iti rezolvi problemele legate de pierderea venitului lunar, pierderea asigurarii de sanatate, neplata in contul pentru pensie, imposibilitatea de a-ti plati ratele si sentimentul ca esti nefolositor.

Desigur, gasirea intr-un timp foarte scurt, a unui nou loc de munca va face ca aceste probleme si sentimente sa dispara. Insa, intr-o perioada dificila din punct de vedere economic, tot mai multi dintre noi se trezesc in situatia de a cauta un nou loc de munca deja de prea mult timp. Iar acest lucru se aplica oricui, de la cei mai experimentati pana la cei care tocmai au iesit de pe bancile facultatii.

Cel mai dificil intr-o perioada extrem de lunga in care cauti un nou loc de munca este sa iti pastrezi atitudinea pozitiva si optimista. Insa este extrem de important sa pastrezi o astfel de atitudine atat pentru echilibrul tau emotional, cat si pentru posibilii viitori angajatori.

Iata cateva lucruri pe care le poti face pentru a-ti pastra speranta si o atitudine optimista atunci cand cautarea se dovedeste a fi prea indelungata.

1.Rezerva-ti timp pentru tine

Cu toate ca este foarte important sa petreci multe ore cautand un loc de munca, nu uita sa iti rezervi timp si pentru tine departe de tot sresul cautarii. Faptul ca ai ramas somer nu inseamna ca trebuie sa te pedepsesti si sa nu mai ai nicio activitate care iti face placere. Nu-ti uita hobby-urile si momentele in care te relaxai si pe vremea cand lucrai si petrece cateva ore pentru ele.

2.Profita de timpul liber

Atunci cand lucrai, cu siguranta iti doreai mai mult timp liber pentru toate activitatile extra job pe care ai fi vrut sa le faci. Profita acum de tot timpul liber pe care il ai si gandeste-te la tot cei ai putea face acum. Daca iti doreai sa inveti o limba noua, sa faci cateva cursuri de perfectionare, sa tii o dieta mai stricta si sa faci mai mult sport, daca ai fi vrut sa stai mai mult timp acasa cu familia ta sau daca ai fi vrut pur si simplu sa vezi mai multe filme sau sa citesti mai multe carti, acum ai putea sa iti gasesti timp sa faci toate acestea.

Poti sa iti analizezi serios abilitatile si calitatile si sa te gandesti la reconversia profesionala. Ar putea fi solutia pentru rezolvarea tuturor problemelor tale. Un nou talent descoperit si perfectionat prin cursuri poate insemna un nou loc de munca mult mai bun decat celalalt.

3.Rezolva probleme gospodaresti

Cand lucrai, nu aveai aproape niciodata timp sa faci o curatenie generala ca la carte sau sa arunci toate lucrurile de care nu aveai nevoie. Acum ai putea sa iti planifici toate treburile gospodaresti pe care le-ai tot amanat. De la vopsitul gardului din curte pana la o ordine stricta intre lucrurile tale de care nu mai ai nevoie, orice chestiune gospodareasca ar putea fi rezolvata acum.

4.Participa la actiuni de voluntariat

Nu este doar un mod placut si interesant de a-ti petrece timpul. Poate fi chiar o solutie de a invata ceva nou si de a adauga un alt tip de experienta CV-ului tau. In plus, iti poti folosi abilitatile si calitatile pentru a face ceva folositor pentru ceilalti. Si cine stie, poti descoperi astfel o noua provocare din care s-ar putea naste o noua cariera.

5.Intalneste-ti prietenii

Cand lucram, de foarte multe ori nu mai avem atat timp cat ne-am dori pentru prietenii nostri. Iesitul la o cafea, excursiile la munte, chefurile din studentie sau mersul la film alaturi de prieteni se raresc din cauza slujbei care ajunge uneori sa ne epuizeze. Profita acum de acest nou timp liber si intalneste-ti prietenii. Desigur, si in limita timpului lor diponibil, majoritatea dintre ei lucreaza. Insa, puteti vorbi, planifica si gasi timp pentru voi. Sa fii alaturi de prieteni care te incurajeaza este extrem de important in aceasta perioada dificila.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#optimism cautare loc munca, #stare spirit somer, #schimbare cariera, #schimbare slujba, #atitudine pozitiva , #cariera
Comentarii
Poza srelu
srelu
rank 5
Miracol pe ziare.com, am gasit un articol despre joburi care nu ma trimite la bloombiz.ro