Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cursuri de cusut si brodat, pentru femeile de la sate

Joi, 23 Decembrie 2010, ora 09:29
5160 citiri
Cursuri de cusut si brodat, pentru femeile de la sate

Cusutul si brodatul se dovedesc a fi doua meserii deloc demodate, femeile din mediul rural avand acum ocazia sa invete croitoria si sa isi deschida o afacere proprie cu ajutorul cursurilor de formare organizate in cadrul proiectului "Feminin Rural".

Proiectul, realizat de compania ILE Trade, isi propune sa ajute la integrarea pe piata muncii a femeilor inactive din zonele rurale. Astfel, femeile de lasate vor participa la cursuri vor invata sa coasa si sa brodeze folosind masini mecanice sau electrice.

"Ele vor putea sa se angajeze sau sa lucreze pe cont propriu pentru comunitate, pentru biserica. Acum exista o cerere mare pentru produsele

de artizanat deoarece acele tarabe volante de pe drumuri si din statiunile turistice sunt pline de chinezarii. Asta poate fi o oportunitate pentru ele deoarece exista multe programe europene care finanteaza investitori in domeniul artizanatului", a declrat Ileana Delia Mitrea, coordonatoarea proiectului, pentru Romania Libera.

Cursurile vor incepe in luna ianuarie in Maramures, Mehedinti si Bucuresti, apoi se vor extinde in toata tara. Proiectul vizeaza 1.440 de femei din mediul rural cu varsta cuprinsa intre 18- 60 de ani, care lucreaza in agricultura de subzistenta. Ele vor fi selectate de consilierii firmei organizatoare si vor fi impartite in 120 de grupe de cate 12 persoane.

Cursurile vor fi gratuite, iar femeile vor invata teorie dar vor face si exercitii practice, activitati de grup si vor primi manuale pentru a exersa acasa materialul invatat.

Participantele vor beneficia si de transport gratuit de la domiciliu la sediul de curs pe toata durata cursului, iar la sfarsit vor primi cadou o masina de cusut.

"Femeile vor primi acest cadou pentru ca trebuie sa exerseze ce au invatat. De asemenea, masina de cusut este un prim pas pentru cele care vor sa isi deschida o mica afacere acasa", spune directorul firmei ILE Trade.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#femei sate, #cursuri cusut brdat, #masina cusut , #cariera