Minciuni sfruntate in CV-uri. Cu ce plasmuiri ridicole au fost prinsi candidatii

Duminica, 16 August 2015, ora 13:40
7249 citiri
Minciuni sfruntate in CV-uri. Cu ce plasmuiri ridicole au fost prinsi candidatii

Niciun CV nu este perfect. Daca o greseala de redactare sau un font nepotrivit pot fi trecute cu vederea in cazul in care candidatul dovedeste, in rest, ca este bine pregatit pentru postul pentru care si-a exprimat interesul, exista insa anumite "erori" care nu pot fi iertate.

Minciunile sfruntate, vadite in mod ridicol, reprezinta, desigur, un motiv intemeiat pentru o respingere categorica.

"Candidatii inteleg ca exista o competitie acerba pe piata muncii in prezent. De aceea, apeleaza la metode mai neconventionale pentru a se diferentia si pentru a capta atentia angajatorului.

Aceste eforturi pot lua forma unor incercari gresite de a compensa faptul ca nu detin toate competentele specificate in anuntul de angajare", a explicat Rosemary Haefner, sef al departamentului de resurse umane din cadrul CareerBuilder, potrivit Business Insider.

5 lucruri pe care orice angajator le va cauta in CV-ul tau

Dar in loc sa isi atribuie succese fictive, cum se pare ca se intampla destul de des, acestia ar trebui sa se concentreze asupra lucrurilor la care sunt buni si asupra realizarilor palpabile.

"Angajatorii sunt mai ingaduitori decat ar putea crede candidatii. Aproximativ 42% dintre cei chestionati au afirmat ca ar lua in considerare un candidat care indeplineste doar trei din cinci criterii cheie pentru o anumita pozitie", a specificat Haefner.

Peste 2.000 de manageri responsabili pentru angajari din SUA au fost intrebati, in cadrul unui sondaj derulat de CareerBuilder, care au fost cele mai absurde lucruri pe care le-au descoperit in CV-urile analizate.

Mai jos sunt cateva dintre cele mai memorabile.

Minciuni ridicole din CV-uri. Cum au vrut sa pacaleasca angajatorii

Un candidat a pretins ca este un fost director general al companiei la care si-a depus CV-ul.

Altul a afirmat ca este laureat al premiului Nobel.

Mai mult, un alt candidat a mentionat ca a urmat cursurile unei facultati care nici macar nu exista.

O persoana care a specificat in Curriculum Vitae ca este specializat in tehnologia HVAC ((incalzire, ventilatie si aer conditionat) a intrebat in timpul interviului de angajare ce inseamna "HVAC".

Incercand sa obtina un post de sofer, solicitantul a pretins ca are o experienta de zece ani, insa nu detinea permisul de conducere decat de patru ani.

De asemenea, o alta persoana care incerca sa se angajeze a trecut la sectiunea "experienta", pentru aceeasi perioada, trei companii diferite, in trei orase diferite.

C.S.

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: Ziare.com