Minciunile din CV pentru care vei fi concediat

Duminica, 28 Iulie 2013, ora 09:45
4689 citiri
Minciunile din CV pentru care vei fi concediat
Foto: Alamy

Tentatia de a modifica, exagera sau omite aspecte din experienta si pregatirea mentionate in CV in scopul amplificarii sanselor de a obtine postul dorit este mare pentru multi candidati, insa specialistii avertizeaza ca riscurile aferente pot depasi orice castig aparent.

In mod paradoxal, candidatul ar putea sa fie angajat tocmai pentru neadevarurile din CV si exista o mare posibilitate ca acestea sa se intoarca impotriva sa la un moment dat, conform site-ului de recrutare Monster.com.

Ce nu ar trebui sa mentionezi niciodata in CV

Minciuni despre fostul angajator

Tegan Acree, director de resurse umane in cadrul unei companii americane, povesteste cum organizatia la care a lucrat anterior a angajat un director pe o pozitie inalta care pretindea in CV ca a lucrat pe Wall Street si pentru o mare celebritate. Pentru ca noul angajat avea rezultate sub asteptari, conducerea companiei a devenit suspicioasa. Dupa cateva telefoane, s-a aflat ca acesta inventase fostii angajatori si lucra de fapt pentru trei companii. Desigur, aceasta minciuna i-a adus concedierea.

Minciuni prin omisiune

Lisa Rangel, fost manager de recrutare, isi aminteste cum a descoperit ca o candidata pentru un post in departamentul juridic al unei companii media nu a obtinut niciodata diploma mentionata in CV. Cand i s-au cerut explicatii, aceasta a raspuns ca nu i s-a spus in mod explicit sa aiba o diploma.

O astfel de "neglijenta" poate lovi si dupa ani de activitate. Astfel, un decan la Massachusetts Institute of Technology a demisionat dupa 28 de ani, cand in urma unui control s-a descoperit ca nu avea diplome de la trei scoli listate in CV-ul initial.

Seful Academiei din SUA demisioneaza, dupa ce a fost prins cu doctoratul fals

Jumatate de adevar

Mike Ramer, presedinte al unei firme de consultanta, avertizeaza ca este periculos sa omiti locuri de munca pe termen scurt, deoarece companiile fac cercetari mai intense in prezent, care pot scoate la iveala aspectele ascunse. Ramer isi aminteste ca un candidat a fost respins pentru ca nu mentionase o astfel de slujba, ridicand semne de intrebare cu privire la onestitatea sa.

Cele mai frecvente minciuni din CV

Firma de consultanta Marquet International a realizat o lista cu minciunile cel mai des intalnite in CV-uri, redata de site-ul de recrutare Aol Jobs:

- prelungirea perioadei pe care s-au desfasurat posturile anterioare

- exagerarea realizarilor anterioare si a competentelor dobandite

- inflorirea titlului jobului si a responsabilitatilor avute

- inventarea de diplome

- omiterea unor locuri de munca din trecut

- falsificarea motivelor pentru care a parasit ultimul loc de munca

Specialistii avertizeaza insa ca astfel de artificii nu merita, in special in contextul avansului tehnologic, care permite angajatorilor sa verifice mult mai bine candidatii.

Student roman: Si-a schimbat numele din CV cu unul "mai suedez" si raspunsurile au inceput sa curga

Obtinerea postului paleste in comparatie cu potentiala pierdere a credibilitatii in viitor. Este cazul lui Scott Thompson, fost director executiv la Yahoo. Acesta a fost obligat sa renunte la functie anul trecut, dupa ce s-a aflat ca nu a castigat niciodata o diploma in informatica de la Stonehill College, asa cum a pretins.

Apple și Meta colaborează pentru dezvoltarea inteligenței artificiale pe iPhone-uri
Apple și Meta colaborează pentru dezvoltarea inteligenței artificiale pe iPhone-uri
Conform unui raport recent al Wall Street Journal, Apple intenționează să își îmbunătățească noile funcționalități de Inteligență Artificială (AI) utilizând modele dezvoltate de...
Google dezvoltă boți AI bazați pe celebrități și influenceri
Google dezvoltă boți AI bazați pe celebrități și influenceri
Google dezvoltă noi chatboturi AI bazate pe celebrități și influenceri de pe YouTube, conform unui raport recent al The Information. Totuși, aceasta nu este o idee revoluționară, deoarece...
#minciuni CV concediere, #CV loc de munca , #cariera
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
CÄND va fi concediat Ponta??????
Poza ORD
ORD
rank 5
Cu minciuna pranazesti dar nu cinezi !
  1. Apple și Meta colaborează pentru dezvoltarea inteligenței artificiale pe iPhone-uri
  2. Google dezvoltă boți AI bazați pe celebrități și influenceri
  3. Americanii nu-i mai agreează deloc pe ruși și interzic un antivirus important dezvoltat în regiune
  4. One UI 7 vine cu încă o funcție de securitate pe telefoanele Samsung
  5. Dezvăluire surprinzătoare: 57% dintre angajații britanici se bazează pe inteligența artificială pentru a face față volumului de muncă
  6. Logitech lansează Keys-To-Go 2, o tastatură wireless ultra-portabilă. Prețul pentru care o puteți obține
  7. Românii, exasperați de sistemul de reciclare. "Tot proiectul e doar o scumpire de 50 bani. Te plimbi din magazin în magazin până găsești unul funcțional…"
  8. Netflix vrea să le ofere utilizatorilor un abonament gratuit. Cum va funcționa
  9. Cum se poate reseta Google Wallet pe un dispozitiv Android. Tutorial rapid, fără dureri de cap
  10. LeTV revine pe piață cu noul model 4G: L10. Ce știe să facă smartphone-ul