Motive pentru care ar trebui sa-ti schimbi cariera

Sambata, 12 Iunie 2010, ora 21:12
2225 citiri
Motive pentru care ar trebui sa-ti schimbi cariera
Foto: gbguide.com

Fiecare persoana ajunge sa-si schimbe cariera de mai multe ori in timpul vietii sale. Un motiv pentru acest lucru este faptul ca oamenii nu fac alegerile atunci cand sunt bine informati, pentru a-si da seama ce este bine si ce nu.

Exista insa si cazuri cand o cariera nu poate fi o alegere pe viata. Iata cateva motive, prezentate de About.com, demne de luat in considerare cand renunti la actuala cariera pentru una noua.

1. Viata ta s-a schimbat

De-a lungul vietii, lucrurile pot lua o alta intorsatura si ai nevoie de bani mai multi sau de un job mai stabil. De exemplu, atunci cand ai ales sa muncesti intr-un anumit domeniu ai fost singur, iar acum ai o familie. Lucrul peste program sau turele de noapte pot sa nu mai fi acum conforme cu stilul tau de viata.

2. Domeniul in care activezi nu mai este la fel de cautat

Lucrurile pareau promitatoare atunci cand ai intrat intr-un asemenea domeniu. Pe fondul schimbarilor din tehnologie, economie sau industrie, oportunitatile nu mai sunt la fel de bune si ar trebui cautate alte perspective.

3.Te simti epuizat

Candva iti placea sa mergi la munca in fiecare zi, dar astazi nu mai simti la fel. Nu poti sa iti mai faci treaba cum ai dori, iar schimbarea colegilor nu a ajutat. Atunci e vremea sa iti alegi o cariera care sa te inspire.

4. Ai un job care e prea stresant

Unele profesii sunt in mod inerent stresante. Pentru a-ti pastra sanatatea mentala si fizica, va trebui sa-ti gasesti o cariera mai putin solicitanta.

5. Te plictisesti la noul loc de munca

Atunci cand te-ai angajat, locul de munca parea ca iti va deschide o usa catre viitor. Astazi ai ajuns sa nu-ti mai placa ceea ce faci si nu mai simti ca totul este o provocare. Atunci e cazul sa cauti ceva care sa te faca din nou sa lupti pentru ceea ce iti place.

6. Vrei sa castigi mai multi bani

Ai putea sa fii surprins ca banii nu sunt in partea de sus a listei cand vine vorba de satisfactie profesionala. Cu toate acestea, veniturile mai mari ar trebui sa fie si ele luate in considerare atunci cand te vei reprofila cu privire la alegerea unei noi cariere.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#schimbare cariera, #loc de munca alegere , #cariera
Comentarii
Poza jelu
jelu
rank 4
Schimba-ti "cariera"...du-te la cursul de leadership de la "scoala lui Voiculescu"