Reguli nescrise pentru femeile de cariera

Sambata, 24 Octombrie 2009, ora 12:19
2812 citiri
Reguli nescrise pentru femeile de cariera

Nu de putine ori a fi femeie inconjurata de barbati nu este chiar o binecuvantare. Si nu este vorba despre situatiile placute, in care o femeie este in centrul atentiei si este dorita si rasfatata de sexul opus. Ci despre locul de munca, unde o femeie inconjurata de barbati trebuie sa respecte cateva reguli nescrise pentru a putea avansa in cariera.

Forbes le-a publicat, subliniind ca sexismul la locul de munca indreptat impotriva femeilor nu a disparut odata cu obtinerea dreptului la vot sau a revolutiei sexuale.

Barbatii obtin mai usor prezumtia de profesionalism La interviul de angajare, barbatii sunt angajati pe baza promisiunilor ca sunt buni. Femeile trebuie sa-si demonstreze experienta. Barbatii sunt crezuti pe cuvant, in timp ce femeilor li se cer informatii detaliate despre experienta profesionala si aptitudini.

Aspectul conteaza O femeie isi arata pielea la locul de munca pe riscul ei. Un decolteu generos sau o fusta prea scurta te duce cu gandul mai degraba la imagini legate de plaja sau budoare, in nici un caz spre sala de consiliu.

Mamele sunt inghitite cu noduri In cel mai rau caz, mamele sunt privite ca potentiale dezertoare, ceea ce inseamna ca nu merita investitii. In cel mai bun caz, le sunt refuzate delegatiile, sub aparenta protectionismului binevoitor. Nu acceptati niciodata ca altcineva sa ia decizii in locul dumneavoastra.

Cunostinte sus-puse Atunci cand se pune problema avansarii in cariera, de cele mai multe ori se pune problema "pe cine stii", nu "ce stii". Asa cum orice specialist in HR iti va spune in particular, nu te poti catara tu spre varf, trebuie sa fii impins acolo. Cu alte cuvinte, barbatii stiau foarte bine ce fac atunci cand au inventat cluburile exclusiviste, cu trabucuri, bauturi fine si, eventual, o partida de golf, unde femeile nu au acces.

Femeile sunt invizibile, pana la proba contrarie Daca o femeie vrea sa se faca remarcata la locul de munca trebuie sa vina cu idei, cu propuneri, sa ceara alocarea unor task-uri grele, sa comunice succesele si sa le reaminteasca intotdeauna celor din jur ca merita o promovare.

Femeile sunt diferite "Diferit" nu inseamna niciodata "egal". "Diferit" este echivalentul lui "etc". Definitia femeilor ca fiind "diferite" nu face altceva decat sa le arunce in tabara "outsiderilor".

Femeile sunt niste albinute Margaret Thatcher este citata adesea cu o vorba de duh: "Daca vrei ca ceva sa fie spus, cere unui barbat asta, daca vrei ca ceva sa fie facut, cere unei femei". Din pacate, este exact genul de mentalitate care blocheaza femeile in managementul de nivel mediu, in timp ce barbatii pot ajunge la varf, pentru ca zice-se ca au viziuni si strategii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#sfaturi femei loc de munca, #reguli femei muncesc, #sfaturi pentru femei , #cariera