Sunt oamenii distrati mai creativi?

Duminica, 05 Decembrie 2010, ora 11:19
1101 citiri
Sunt oamenii distrati mai creativi?

Intr-o cultura care venereaza atentia focusata, angajatii "mereu distrati" nu sunt priviti cu ochi buni de catre superiorii lor.

Un studiu recent a demonstrat insa eficienta acestora din punct de vedere al creativitatii, cu conditia ca acestia sa prelucreze corect toate detaliile care le distrag atentia, informeaza Wired.com.

Suntem obisnuiti sa presupunem ca daca ne aflam in fata unei probleme dificile, cea mai buna reactie este sa ramanem concentrati si sa gandim profund o metoda de a o rezolva, de aceea apelam la energizante pentru a ne sustine atentia catre sarcina care trebuie indeplinita.

Studiile au aratat ca oamenii cu un nivel scazut de inhibitie latente sau o capacitate scazuta de a ignora lucrurile neesentiale au mult mai multe ganduri amestecate in memoria de lucru.

Asta se explica prin faptul ca in efortul lor continuu de a filtra tot ce se petrece in jur, acestia permit tuturor informatiilor si gandurilor, fara vreo legatura intre ele, sa le acapareze memoria.

Angajatii distrati pot fi foarte creativi

Cu toate acestea, distragerea atentiei nu este intotdeauna un lucru neaparat negativ, dupa cum a demonstrat un studiu realizat de expertii in neurologie de la Universitatile Harvard si Toronto.

Citeste mai mult despre Sunt oamenii distrati mai creativi? pe Business24.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#creativitate angajati, #angajati eficienta creativitate , #cariera