Un tanar din India a trimis un CV atat de impresionant incat a fost chemat imediat sa lucreze la Londra

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 12:45
21264 citiri
Un tanar din India a trimis un CV atat de impresionant incat a fost chemat imediat sa lucreze la Londra
Foto: Facebook/Sumukh Mehta

Cand mii de oameni vor jobul la care visezi, trebuie sa iesi cumva in evidenta si sa-i impresionezi pe angajatori.

Asa a gandit si Sumukh Mehta, un tanar din Bangalore, India, care este autorul unui CV atat de ingenios incat nici macar nu a trebuit sa mai sustina un interviu pentru a ajunge la compania la care isi dorea sa lucreze.

Mehta stia ca pentru a obtine un job la revista pentru barbati GQ trebuia sa faca ceva iesit din comun. In loc sa trimita un simplu CV, precum majoritatea candidatilor, a creat cap-coada un numar al revistei. Doar ca, in loc de continutul editorial obisnuit, printre cele 20 de pagini ale "revistei" regasim exclusiv informatii despre el insusi. CV-ul a fost postat pe pagina sa de Facebook.

Pe coperta apare chiar Mehta. Mai departe, ca orice CV, contine detalii despre experienta profesionala si educatia candidatului.

"A trebuit sa fiu foarte atent sa aleg fontul si culorile pe care le foloseste GQ si sa ma asigur ca fiecare articol nou incepe din partea dreapta (a paginii) ", a spus tanarul pentru Huffington Post.

In spiritul autenticitatii, a inclus chiar si doua reclame.

A avut nevoie de trei saptamani pentru a realiza CV-ul, procesul incluzand designul grafic, sedintele foto si crearea continutului. Efortul depus a fost destul de mare, admite Mehta, insa trebuia sa faca ceva special pentru a fi remarcat de cei de la GQ.

Tanarul din India nu avea viza pentru Marea Britanie, iar acesta este unul dintre criteriile pe care cei care isi doresc un job la revista britanica trebuie sa le intruneasca, a explicat el pentru BBC.

"A fost o provocare pe care mi-am asumat-o. M-am gandit ca daca trimit un CV obisnuit si un email companiei voi ajunge cu siguranta in cosul de gunoi", a spus Mehta, care are o diploma in managementul afacerilor.

Munca nu a fost in zadar. Mehta, care a trimis CV-ul la birourile GQ din New York, Londra si Mumbai, prin curier, a primit imediat o oferta din partea companiei pentru un internship platit de sase luni la Londra. In plus, a atras atentia unor oameni importanti de la revista, printre care si editorul-sef.

De asemenea, editorul GQ din India a postat CV-ul lui Mehta pe Instagram.

In demersul sau i-a fost de ajutor experienta in crearea de CV-uri neconventionale. Mehta administreaza un site prin care ajuta absolventi si angajati sa-si transforme CV-urile in infografice. A realizat pana acum 160 de CV-uri pentru alte persoane aflate in cautarea jobului potrivit. Dupa ce CV-ul lui Mehta a devenit faimos, cererea pentru serviciile sale a crescut.

"In lumea competitiva de astazi, totul este atat de dificil incat trebuie sa fii creativ daca vrei cu adevarat sa faci lucrurile sa functioneze si eu am facut acest lucru", a scris Mehta pe Facebook.

Foto: Facebook/Sumukh Mehta

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#CV infografic, #CV original, #CV revista , #cariera
Comentarii