100.000 de bugetari britanici, disponibilizati de Sarbatori

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 13:06
1500 citiri
100.000 de bugetari britanici, disponibilizati de Sarbatori
Foto: The Guardian

Cel putin 100.000 de britanici angajati in sectorul bugetar vor fi anuntati, in timpul Sarbatorilor de iarna sau imediat dupa, ca isi vor pierde locul de munca. Termenul limita pana la care disponibilizarile trebuie anuntate este 1 ianuarie.

Potrivit unor documente ale autoritatilor de la Londra, numarul de disponibilizari ca urmare a masurilor de austeritate va depasi pragul de 100.000 la inceputul anului viitor. Masurile de austeritate luate de guvernul de coalitie includ reduceri drastice de cheltuieli si restrangerea numarului de angajati inainte de inceperea noului an fiscal, in aprilie, potrivit The Guardian.

Disponibilizarile vin dupa ce alti 33.000 de oameni si-au pierdut locul de munca in al doilea trimestru din 2010, potrivit datelor despre somaj publicate miercuri. Dupa cateva luni de avertismente politice, disponibilizarile din intreaga tara sunt primul semn vizibil al masurilor de austeritate luate de guvern.

Consiliile locale trebuie sa reduca numarul de posturi pana la 31 martie, dar legea ii obliga sa dea un preaviz de 90 de zile. Asta inseamna ca bugetarii vor fi anuntati chiar in vacanta de sarbatori ca urmeaza sa isi piarda locul de munca.

"Mii de angajati ai guvernului local risca sa aiba un Craciun distrus din cauza scrisorilor de disponibilizare", a declarat ieri Brendan Barber, secretar general al Congresului Sindical. "Consiliile sustin reducerile de personal pentru a face fata reducerilor drastice de chletuieli care vor avea loc din aprilie", a adaugat el.

Angajatii si sindicatele din fiecare consiliu vor incepe o serie de negocieri pentru a evita disponibilizarile obligatorii, inclusiv cele voluntare, anularea contractelor de munca si inghetarea angajarilor.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#bugetari Marea Britanie, #disponibilizari Marea Britanie, #disponibilizari bugetari , #concedieri