Cele mai dure concedieri: De la in videoconferinta la insusi presedintele Obama

Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 08:14
2945 citiri
Cele mai dure concedieri: De la in videoconferinta la insusi presedintele Obama
Foto: writerinterrupted.com

Concedierile nu sunt, aproape niciodata, niste vesti placute, insa pentru unii dintre cei mai importanti directori de companii momentele despartirii au fost mai mult decat bizare.

De exemplu, Tim Armstrong, directorul executiv al AOL, l-a concediat pe unul dintre managerii sai, Abel Lenz, in fata a peste 1.000 de angajati, in mijlocul unei videoconferinte cu intreaga companie, scrie BBC.

In mod ironic, intrevederea a fost organizata pentru a anunta concedieri iminente in reateaua de stiri locale a AOL. "Abel, poti sa opresti camera. Esti concediat!", i-a spus Armstrong managerului, dupa care a continuat relaxat videoconferinta.

Cazul lui Andrew Mason, CEO al companiei Groupon, a devenit viral dupa ce acesta le-a trimis o scrisoare amuzanta angajatilor siteului de vouchere. "Dupa patru ani minunati ca CEO la Groupon, am decis sa imi petrec mai mult timp cu familia. Glumesc - am fost dat afara astazi. Daca va intrebati de ce, inseamna ca n-ati fost atenti la ce am scris mai devreme", se arata in mesajul lui Mason, care si-a urmat visul de a fi muzician si a lansat un album rock.

Vikram Pandit, directorul executiv al Citigroup, a intrat total nepregatit intr-o sala de conferinte, unde i-au fost prezentate trei stiri de presa, fiecare anuntand trei lucruri diferite: prima preciza ca Pandit si-a dat spontan demisia, a doua ca va demisiona pana la sfarsitul anului, iar a treia ca a fost concediat.

Apoi a fost intrebat ce stire prefera sa apara in presa dintre cele trei modele. Luat prin surprindere, Pandit a ales prima optiune si asa s-a si intamplat - jurnalistilor li s-a prezentat aceasta varianta, insa un ziarist de la New York Times a dezvaluit totul cateva zile mai tarziu.

Topul concedierilor stupide

Seful General Motors, Rick Wagoner, a ramas socat cand inlaturarea lui a fost ceruta chiar de presedintele american Barack Obama, pentru ca firma a pierdut 80 de miliarde de dolari in ultimii patru ani in care a fost condusa de el. Astfel, la o intalnire cu Steven Rattner, unul dintre cei mai buni consilieri ai presedintelui in domeniul economic, i s-a cerut sa isi dea imediat demisia.

Studentii si angajatii Universitatii din Virginia au fost surprinsi in momentul in care au primit un e-mail in care se anunta ca presedintele institutiei, Teresa Sullivan, se retrage din functie din cauza unei "diferente de opinie filosofice". Anuntul a venit la doi ani dupa ce Sullivan a adus numai realizari pentru Universitatea din Virginia.

Studentii si angajatii universitatii au condamnat acest lucru si au protestat fata de plecarea acesteia. In numai cateva zile a fost repusa in functie, iar, peste cateva luni, Sullivan a declarat pentru New York Times ca nu stie nici pana in prezent de ce a fost, de fapt, concediata, mai ales in acest fel.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#concedieri dure, #concedieri directori companii, #concedieri ciudate , #concedieri