Plecare cu cantec la varful Reddit: Protestul afecteaza milioane de utilizatori

Sambata, 04 Iulie 2015, ora 08:39
3894 citiri
Plecare cu cantec la varful Reddit: Protestul afecteaza milioane de utilizatori
Foto: Reddit/Facebook

Aproximativ o suta de forumuri de discutii ale portalului de stiri si social networking Reddit, care au in total milioane de utilizatori, au fost practic inchise in semn de protest fata de lipsa de transparenta care invaluie plecarea Victoriei Taylor, unul dintre cei mai apreciati angajati ai site-ului.

Victoria Taylor este cunoscuta mai ales datorita sectiunii "Ask Me Anything" (AMA) care contine interviuri cu celebritati din diferite domenii, informeaza presa britanica de vineri.

Nu se stie daca Victoria Taylor, director de comunicare din 2013 in cadrul companiei cu sediul central in California, a fost concediata sau si-a dat demisia, iar conducerea de la Reddit a refuzat sa dea informatii, limitandu-se a declara ca nu furnizeaza date referitoare la "probleme individuale ale angajatilor", scrie BBC.

Exista voci potrivit carora Victoria Taylor ar fi fost data afara dupa ce a organizat o discutie pe internet cu activistul american pentru drepturile omului Jesse Jackson. O alta varianta ar fi ca a fost concediata din cauza unor divergente de opinii asupra viitorului site-ului.

Cea vizata s-a marginit sa spuna doar ca este "uimita" de viteza cu care s-au petrecut lucrurile.

Protestele legate de acest subiect au fost initiate de moderatori voluntari ai sectiunii AMA Ei au sustinut intr-o postare ca, pentru buna functionare a forumurilor, este nevoie de Victoria Taylor, care se ocupa de personalitatile invitate la sesiunile de intrebari si raspunsuri cu utilizatorii site-ului. Printre invitatii sai s-au numarat presedintele SUA, Barack Obama, si Bill Gates, cofondatorul Microsoft, aminteste Daily Mail.

Masura inchiderii a fost repede adoptata si de alte sectiuni ale Reddit, unul dintre cele mai accesate portaluri web din lume.

#concediere Victoria Taylor, #Victoria Taylor Reddit, #protest milioane Reddit , #concedieri