Pleci de bunavoie de la ASF? Iei 12 salarii recompensa

Luni, 04 August 2014, ora 09:02
3268 citiri
Pleci de bunavoie de la ASF? Iei 12 salarii recompensa

Autoritatea de Supraveghere Financiara a inceput restructurarea personalului sau prin a oferi 12 salarii celor care vor accepta sa plece de bunavoie.

"Salariatii care vor opta pentru acest plan vor primi contravaloarea totala a 12 salarii, platita in doua transe. Nivelul de 12 salarii a fost stabilit in Contractul Colectiv de Munca, in urma negocierilor cu reprezentantii sindicatelor si ai salariatilor din ASF si este la nivelul practicat in piata", se arata intr-un comunicat de presa al ASF.

Motivul restructurarii se gaseste intr-un raport de audit al PwC care "identifica redundante si procese care ingreuneaza activitatea ASF". Planul de restructurare va incepe la 1 septembrie.

"ASF nu se poate opune vreunei dorinte a unui salariat de a parasi institutia, in cadrul acestui plan sau in afara lui. De aceea, ne exprimam increderea ca aceasta initiativa a ASF va functiona in primul rand ca un proces corect de autoselectie din partea personalului", se mai arata in comunicatul ASF.

ASF cere ajutorul Bancii Mondiale - consultanta de 170.000 de dolari, pentru o luna

ASF a fost implicata in doua mari scandaluri in 2014, cu consecinte asupra activitatii sale. Fostul presedinte al ASF, Dan Radu Rusanu, si-a dat demisia din functie, dupa ce a fost implicat in scandalul Carpatica, fiind ulterior acuzat de constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu si arestat. El a fost inlocuit ulterior de Misu Negritoiu in functia de presedinte al ASF.

Un alt scandal a fost declansat de dezvaluirile privind primele si bonusurile imense pe care si le-au dat o parte din membrii ASF. Daniel Daianu, vicepresedinte al ASF, a fost audiat in luna martie in Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor, unde a declarat ca bonusurile urmeaza sa fie returnate institutiei.

Daniel Daianu era unul din cazurile mediatizate, castigand, in numai doua luni, 68.000 de euro, o suma care includea salariul, primele si bonusurile.

A.V.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#ASF restructurari salarii angajati, #ASF restructurare plecari voluntare, #ASF concedieri restructurare angajati , #concedieri