Posta Romana, obligata sa-l despagubeasca pe fostul director general cu 50.000 lei

Luni, 15 Iulie 2013, ora 16:08
1353 citiri
Posta Romana, obligata sa-l despagubeasca pe fostul director general cu 50.000 lei

Tribunalul Bucuresti a hotarat, vineri, ca Posta Romana sa achite lui Dan Mihai Toader, fost presedinte CA si director general al Postei Romane, despagubiri de peste 50.000 lei brut pentru ca l-a revocat pe nedrept din functii, decizia nefiind insa definitiva.

"Admite in parte actiunea. Obliga parata sa plateasca reclamantului suma de 50.399,94 lei brut cu titlu de despagubire pentru revocarea fara justa cauza din functia de presedinte al Consiliului de Administratie (CA). Respinge restul pretentiilor ca nefondate. Obliga parata sa platrasca reclamantului suma de 2.623,99 lei cu titlu de cheltuieli de judecata. Cu drept de apel in termen de 15 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica vineri,12.07.2013", se arata pe site-ul instantei.

Toader a fost presedinte CA si director general al Postei Romane pana in ianuarie 2009, cand a fost revocat de Consiliul de Administratie al companiei.

La inceptul lunii februarie 2009, compania a anuntat inlocuirea lui Toader cu Marius Vatavu, care a condus Posta pana in luna septembrie a acelui an.

"Consiliul de Administratie al Postei Romane a mandatat astfel o conducere care urmareste cresterea profitului, scaderea cheltuielilor si imbunatatirea conditiilor de munca pentru salariati", se arata intr-un comunicat transmis de Posta la 4 februarie 2009.

In perioada 2009-2012, compania a acumulat pierderi de 532,9 milioane de lei, desi in fiecare an bugetul a fost construit pe profit.

In noiembrie 2012, Toader a fost condamnat la sase ani de inchisoare intr-un dosar privind transferul unui teren al Postei, potrivit unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Alaturi de alte persoane din conducerea Postei, Toader a fost acuzat de procurorii anticoruptie de abuz in serviciu contra intereselor publice, dupa ce, in perioada anilor 2005 - 2007, printr-un sir de acte nelegale, reprezentantii companiei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publica a statului in proprietatea privata a Imopost Developments, prejudiciul ridicandu-se la 8,62 milioane de euro.

Posta este cel mai mare operator de profil si are o retea teritoriala de aproximativ 5.600 de oficii postale.

Actionarii Companiei Nationale Posta Romana sunt Ministerul pentru Societatea Informationala - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

In 2012, veniturile companiei au atins 1,26 miliarde de lei, iar pierderile au totalizat 52,06 milioane de lei.

Bugetul Postei Romane pentru acest an prevede venituri totale de 1,26 miliarde de lei si profit zero.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#Posta despagubiri director, #Posta despagubiri Mircea Toader , #concedieri