Protestul de la Air France devine violent - membri ai conducerii au fost agresati (Video)

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 18:28
2534 citiri
Protestul de la Air France devine violent - membri ai conducerii au fost agresati (Video)
Foto: Facebook/Air France

Zeci de angajati ai companiei aeriene Air France au patruns luni cu forta in sala unde avea loc o sedinta la care se discuta planul de restructurare ce va implica si concedierea a 2.900 de persoane, ei agresand mai multi membri ai conducerii.

In timp ce directorul executiv al Air France, Frederic Gagey, a reusit sa fuga la timp din calea protestatarilor, acestia din urma si-au varsat furia pe altii ramasi in sala.

Air France taie in carne vie - desfiinteaza 3.000 de locuri de munca, inclusiv concedieri fortate

Astfel, imaginile difuzate de mass-media il arata pe directorul operatiunilor Air France de pe aeroportul Orly, Pierre Plissonnier, cu camasa si haina de la costum sfasiate si pe directorul de resurse umane, Xavier Broseta, fara camasa, dar cu cravata la gat, amandoi fugind flancati de personalul de securitate, care i-a ajutat in final sa sara un gard pentru a se refugia.

Conducerea companiei a condamnat aceste manifestari si a anuntat ca va inainta o plangere penala. Violentele au fost condamnate si de secretarul de stat pentru transporturi, Alain Vidalies, precum si de premierul Manuel Valls, care s-a declarat "scandalizat".

Sindicatele au convocat pentru luni o greva - ce nu a afectat semnificativ traficul aerian - si un protest in fata sediului companiei de langa aeroportul Charles de Gaulle. Dar manifestantii si-au pierdut rabdarea si au patruns in sala unde se desfasura sedinta Comitetului de companie la care conducerea incerca sa explice reprezentantilor sindicali proiectul de restructurare propus, ce prevede si o diminuare cu circa 10% a activitatii, precum si suprimarea a 2.900 de posturi.

Consiliul de Administratie al Air France-KLM si-a dat joi acordul pentru acest plan de restructurare, dupa esecul negocierilor cu pilotii cu privire la noile masuri de productivitate. Conducerea a solicitat anterior personalului navigant sa zboare aproximativ 100 de ore suplimentare pe an, fara remunerare, si sa renunte la unele din zilele de odihna, un scenariu respins in unanimitate de sindicate.

Grupul Air France/KLM, al doilea transportator aerian european dupa Lufthansa, a trecut prin mai multe reduceri de costuri si efective in ultimii ani (5.500 de plecari incepand din 2012 pana la finele lui 2014) care ar trebui sa ii permita sa revina pe profit in 2015. Insa, compania franco-olandeza este afectata de concurenta companiilor low-cost din Europa, dar si de concurenta rivalilor din Golful Persic pe distantele lungi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#proteste Air France, #conducere agresata Air France, #concedieri Air France , #concedieri