10 fraze ce trebuie eliminate din CV

Joi, 10 Iunie 2010, ora 07:00
7057 citiri
10 fraze ce trebuie eliminate din CV

Indiferent daca au un loc de munca sau daca au fost victima disponibilizarilor, tot mai multe persoane arunca o privire mai atenta la CV in ultima perioada. Si asta deoarece CV-ul trebuie sa reflecte cat mai bine realizarile si sa arate progresele legate de cariera.

De aceea, trebuie sa fiti cat mai atenti la limbajul folosit si cat de multe clisee aveti in CV, sfatuiesc expertii MSNBC. Ca sa aveti un CV cat mai atragator, incercati sa elimiati urmatoarele formule pentru caracterizare:

1. "Am spirit de echipa"

Acesta este unul dintre cliseele supra-folosite in CV-uri. Ai colaborat cu o persoana sau cu un departament pentru a indeplini un obiectiv? Pune asta in CV-ul tau, in loc de a folosi o expresie vaga, si detaliaza realizarea ta.

2. "Am excelente capacitati de comunicare"

Notiunea "abilitati de comunicare" poate insemna atat de multe lucruri, motiv pentru care utilizarea acestui termen in CV-ul tau face sa pierzi interesul angajatorului. Vorbeste despre abilitati de comunicare concrete, de ce metode ai folosit: ai creat o prezentare, un comunicat de presa sau ai participat la o conferinta?

3. "Am realizari importante"

Nu spune doar ca ai realizari mari, ci dovedeste acest lucru. Ce ai facut pentru aceste realizari? Fii specific si incearca sa cuantifici impactul: "Am adus 10 noi clienti, am contribuit la un profit de... in 2009". Aceste fraze suna mult mai impresionant decat niste declaratii vagi si va vor ajuta sa iesiti in evidenta printre zeci de CV-uri.

4. "Gasesc o rezolvare problemelor"

Poti face mai mult de atat: vorbeste despre cum ai rezolvat problema. Ai optimizat raportul munca-timp, ai rezolvat un litigiu intre angajati sau ai rezolvat cu o mana de fier o problema legata de un client? Fii specific daca vrei sa fii memorabil.

5. "Am colaborat la proiectul..."

Nu este de ajuns sa zici ca ai colaborat, daca nu zici si ce ai facut. Ai contribuit la vanzari sau ai facut inventarul? Poti scrie in CV, cu mandrie, exact ce ai facut.

6. "Am o puternica etica de lucru"

Suna grozav aceasta expresie, nu? Insa nu esti singurul care foloseste acest cliseu. Povesteste mai bine despre problemele cu care te-ai confruntat, cum ai facut fata cerintelor unor colegi solicitanti.

7. "Sunt concentrat pe scopul final"

Nu este de ajuns sa folosesti aceasta idee, caci este foarte important sa cuantifici acest lucru. Spune cat timp si resurse ai consumat ca sa lucrezi la un proiect sau care este aportul tau la bugetul companiei.

8. "Sunt responsabil pentru ..."

Suntem cu totii responsabili atat timp cat vom merge la munca, indiferent daca este vorba de un portar sau un CEO. Elimina aceasta expresie si vorbeste despre ceea ce facut pentru a contribui la succesul companiei.

9. "Sunt auto-motivat"

Ceea ce vrei sa spui cu adevarat este ca nu esti vreun lenes si ca muncesti mai mult decat s-ar crede, dar acest cliseu nu te va ajuta sa atragi mai mult interes.

10. "Sunt obisnuit sa imi indeplinesc sarcinile rapid"

Ce inseamna acest lucru, mai exact? Indeplinirea rapida a sarcinilor este ceva normal, chiar si in vreme de recesiune, cand oamenii lucreaza mult pentru bani mai putini. Pentru a fi concret, uita-te la una dintre cele mai aglomerate zile de la fostul loc de munca, vezi ce ai reusit sa faci cel mai mult intr-o singura zi si mentioneaza asta in CV.

Citeste si:
Ședinţă a coaliţiei de guvernare. Certificatul verde și împărțirea prefecturilor, pe lista de discuții
Ședinţă a coaliţiei de guvernare. Certificatul verde și împărțirea prefecturilor, pe lista de discuții
Coaliţia de guvernare, care are marţi, 7 decembrie, la ora 15.00, o nouă şedinţă, va discuta din nou despre taxa de 1 la sută pentru companiile mari. Potrivit unor surse politice,...
Marian Neacșu, fost condamnat penal, este noul secretar general al Guvernului la propunerea PSD
Marian Neacșu, fost condamnat penal, este noul secretar general al Guvernului la propunerea PSD
Marian Neacşu a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată marţi în Monitorul Oficial. Prin...