A depus 8.000 de CV-uri in 2010 si este in continuare somer

Luni, 14 Februarie 2011, ora 13:05
3441 citiri
A depus 8.000 de CV-uri in 2010 si este in continuare somer
Foto: Gandul

A absolvit doua facultati si, desi anul trecut a depus nu mai putin de 7.996 de CV-uri, este in continuare somer.

Il cheama Robert Moreanu, are 36 de ani, a depus, in medie, aproape 22 de cv-uri pe zi si spune ca s-ar multumi si cu un salariu de 500 de euro.

A terminat Academia de Studii Economice din Bucuresti si Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti. A aplicat pe mai multe site-uri de recrutari, indiferent de jobul disponibil, de specializarea necesara ori de salariul oferit.

"Am aplicat de atatea ori pentru ca m-am gandit ca asa am mai multe sanse de reusita. Nu am urmarit insa decat ofertele cu contract de munca. Dar... nu cred ca interviurile sunt concludente, angajatorii vor numai oameni cu experienta si poate nu fac cele mai bune alegeri", a declarat Moreanu, pentru Gandul.

Anul trecut a reusit sa se angajeze, intr-un final, ca agent de securitate intr-un complex rezidential de lux, unde a lucrat patru luni, apoi si-a dat demisia, dupa ce o alta companie i-a facut o oferta interesanta, in domeniul economic. Oferta s-a dovedit a fi una mincinoasa insa.

In ultimii 12 ani, a incercat o multime de meserii. Mai intai a fost cadru didactic la liceul din Isaccea, apoi a lucrat si la o benzinarie, in Constanta, vreo trei luni, a fost si economist la doua firme din Bucuresti, o scurta perioada. In total, a muncit vreo trei ani si jumatate.

Chiar daca in tara nu si-a gasit un job, nu vrea sa plece peste hotare pentru ca ar vrea sa-si aprofundeze studiile economice.

"Am lucrat pe cont propriu pe pietele financiare, spot si derivate, cam opt ani, asa ca pot spune ca am nervii tari. Sa nu va inchipuiti ca am cerut vreodata 1.000 de euro la interviuri. E posibil sa nu fi stiut eu sa ma vand mai bine. Poate mi-a lipsit si disciplina", spune el, in incercarea de a gasi raspunsul la esecul personal.

In ceea ce priveste economia din tara noastra, acesta sustine ca perioada de criza va dura cam cinci ani, iar vina principala pentru lipsa locurilor de munca o poarta Guvernul, dar si mediul privat are o contributie.

"Fundamentele economice nu stau deloc bine, asa ca modelul economic trebuie schimbat. Trebuie marsat foarte mult pe productia de bunuri cu valoare adaugata mare. E un efect de levier in economie, atat pe orizontala, cat si pe verticala", argumenteaza el.

Citește și:
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
După ce liderul AUR George Simion a salutat victoria partidului de extremă dreapta din Italia, acesta a fost luat la rost de românii din diaspora care amintesc că Giorgia Meloni susține...
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost lider al PNL, a lansat marți, 27 septembrie, un nou atac împotriva foștilor colegi care au ales coaliția cu PSD și a...