Cele mai dificile intrebari pe care ti le pune angajatorul la interviu

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 07:06
8747 citiri
Cele mai dificile intrebari pe care ti le pune angajatorul la interviu

Ti-ai facut un CV de exceptie, ti-ai perfectionat scrisoarea de intentie si ai ajuns la un interviu pentru un job important, dar ti-e teama de setul de intrebari la care vei fi supus? Este normal, mai ales in cazul in care intervievatorul iti va pune cu siguranta intrebari la care nu stii cum sa raspunzi.

Dar cum interviul este un proces de eliminare, iata cateva sfaturi despre cum sa raspunzi la cinci dintre cele mai dificile intrebari de la un interviu, astfel incat sa minimizezi cat mai mult sansele de a fi eliminat.

1. Care este cea mai mare slabiciune ta?

Intrebari ca acestea se pun astfel incat persoanele intervievate sa-si recunoasca o slabiciune care va deveni motiv de a nu fi acceptat la un job. De aceea, incearca sa schimbi subiectul astfel incat interviul sa se concentreze pe punctele tale forte.

Da exemple despre modul in care iti desfasori munca, prioritatile si limitelele personale. Niciodata nu trebuie sa atragi atentia pe subiecte care te pun intr-o lumina proasta, care te vor iti vor elimina din strat posibilitatea angajarii.

2. Ce salariu crezi ca meriti?

"Persoana care isi prevede salariul este ratata", sustine dr. Thomas J. Denham, consultant in cariere, citat de Monster.com. Trebuie sa aveti in vedere ca suma ar putea fi mai mica decat cea pe care angajatorul a planificat initial sa v-o acorde.

Asteptati o marja in care angajatorul se incadreaza si propuneti o suma ceva mai mare decat media. De asemenea, este important sa nu vorbiti la salariu la primul interviu.

3. De ce te-as angaja?

Aceasta intrebare trebuie pregatita meticulos de inainte. Tot ce trebuie sa faci este un bilant al rezultatelor obtinute. Ideea este ca performantele din trecut sa devina intotdeauna cel mai bun indicator al performantei tale.

4. Ce nu v-a placut la ultimul loc de munca?

Angajatorul care pune aceasta intrebare ar putea cauta ceva care ar putea indica o slabiciune a ta, in incercarea de a te elimina. In loc sa va plangeti ca ati stat peste program sau ca ati avut de indeplinit sarcini neplacute, incercati ceva de genul "nu am simtit ca responsabilitatile mele au fost suficient de provocatoare". Astfel, angajatorului va avea incredere ca sunteti gata pentru orice.

5. Unde te vezi in trei-cinci ani?

Cel mai rau raspunsul pe care il poti oferi este "nu am nici o idee", chiar daca acesta ar putea fi adevarul. Este ca si cum ai zice "nu am nici o idee despre ceea ce fac eu cu viata mea si nu am nicio idee cat de mult voi ramane la acest loc de munca", spune Denham. Incercati un raspuns de genul "as vrea sa imi construiesc cariera mea aici".

Citeste si:
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 21 octombrie, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că ministrul Apărării Nicolae Ciucă este propunerea partidului de...
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
Sursa: Ziare.com