Greseli comune care iti saboteaza CV-ul

Marti, 08 Iunie 2010, ora 07:06
3776 citiri
Greseli comune care iti saboteaza CV-ul
Foto: CVGoblin.co.uk

CV-ul poate fi, uneori, cel mai important factor in cautarea unui job, iar unele greseli te pot costa mult. De aceea, uneori e bine sa te intrebi si cum scrii un CV, inainte sa incepi sa-l scrii.

Intr-o perioada in care locurile de munca se gasesc greu, e usor sa cazi prada ingrijorarii si sa nu mai fii atent la unele aspecte. E esential sa tii minte ca un CV prost scris te poate descalifica in fata angajatorului.

Greseli de scriere

Prima regula este ca greselile de scriere nu sunt permise intr-un CV, daca vrei sa fii luat in considerare pentru un job. In plus, fonturile folosite cel mai des sunt Arial si Times New Roman: un CV scris cu fonturi colorate sau bizare este greu de citit si poate irita persoana care il citeste.

Greselile de gramatica, de punctuatie sau literele lipsa pot semnala angajatorului ori ca nu ai trecut prea mult pe la scoala, ori ca iti lipseste atentia la detalii.

Daca ai fi in locul unui angajator, cu siguranta nu ai dori o astfel de persoana sa lucreze in firma ta.

Dezorganizarea

In genere, studiile si locurile de munca anterioare se scriu in sectiuni separate, incepand cu ultima forma de invatamant si cu ultimul post ocupat. Acest format este util pentru angajator, care iti poate urmari usor evolutia.

Fii clar si concis in exprimare

Chiar daca si angajatorul tau stie exact ce este acela un "operations manager", este recomandat sa explici in CV exact care erau responsabilitatile tale cat timp ai ocupat functia respectiva.

Daca vrei, spre exemplu, sa te reorientezi spre un alt domeniu, acest detaliu este esential. Chiar daca nu stie exact despre ce este vorba, angajatorul trebuie sa isi poata da seama daca ai abilitatile necesare unui loc de munca sau nu.

Specialistii Suite 101 recomanda ca si realizarile de la fiecare loc de munca sa fie incluse in curriculum vitae, pentru a impresiona. Nu e de ajuns sa lucrezi pe un post caldut ani de zile, daca nu ai facut si ceva important pentru companie.

Un CV prea stufos

Cand vine vorba de un curriculum vitae, unii sunt nevoiti uneori sa-si scurteze "istoria" profesionala si sa se rezume la experienta cea mai importanta sau la cea care este relevanta pentru postul in cauza. Un CV nu trebuie sa fie mai mare de doua pagini.

Nu uita ca e bine sa te feresti de informatii care nu sunt relevante pentru postul pe care il urmaresti: spre exemplu, faptul ca ai lucrat in studentie la o agentie publicitara si ai impartit fluturasi nu intereseaza angajatorul daca urmaresti un post de inginer.

Si daca un CV prea lung plictiseste, unul prea scurt poate descuraja angajatorul. Studentii sau absolventii care abia intra in campul muncii trebuie sa inteleaga ca activitatile extrascolare sunt esentiale pentru un CV consistent.

Participarile la concursuri, proiecte, activitatile de voluntariat trebuie trecute in CV, pentru a arata angajatorului ca esti activ implicat in diverse cauze.

OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat că acţionarii societăţii au aprobat miercuri, 24 aprilie distribuirea unor dividende de 12,5 milioane de...
#loc munca, #job, #greseli CV, #cum scriu CV , #cv