Softul de resurse umane WizOne te ajuta sa fii in conformitate cu noile modificari legislative privind pontajul

Luni, 18 Septembrie 2017, ora 14:54
4059 citiri
Softul de resurse umane WizOne te ajuta sa fii in conformitate cu noile modificari legislative privind pontajul

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 53/2017 a instituit obligativitatea pontarii precise a tuturor angajatilor din Romania - iar softul de HR WizOne va ajuta sa pastrati aceasta evidenta conform legii. Astfel, pana la publicarea Ordonantei, firmele erau obligate doar sa tina evidenta orelor de munca prestate de fiecare angajat.

De acum incolo trebuie inregistrate orele efective de sosire si plecare a angajatilor de la locul de munca.

Ce impact are noua norma legala asupra firmelor din Romania?

Majoritatea companiilor pastrau o evidenta estimativa a orelor lucrate de angajati, in sensul in care, daca nu existau intarzieri semnificative sau absenta, se ponta automat orarul intreg de lucru (de exemplu, 8 ore/ zi pentru norma intreaga).

Unele companii care folosesc softul de resurse umane WizOne utilizeaza deja functia de pontaj disponibila pentru evidenta interna si calculul automat al orelor lucrate, al celor suplimentare si al celor de noapte, chiar daca legea nu solicita o evidenta scriptica a orelor intre care angajatii sunt prezenti la locul de munca.

In afara de cateva companii de productie, putine IMM-uri au implementat un sistem de pontaj. Insa, de acum incolo, vor fi obligate sa aiba o evidenta a orelor efective de intrare si iesire ale angajatilor. Iar softul de pontaj WizOne va ajuta sa faceti tranzitia de la vechiul la noul sistem de pastrare a evidentei usor, simplu si eficient.

Beneficii principale in utilizarea softului de resurse umane WizOne pentru pontaj

1. Softul HR WizOne este compatibil cu toate sistemele de pontaj

WizOne este un program de resurse umane si pontaj modern, capabil de interfatare cu solutiile software atasate sistemelor de pontaj pe baza de turnicheti, card de acces, ceas de pontaj etc. Astfel, odata ce interfata a fost stabilita, aplicatia de pontaj WizOne preia automat toate datele inregistrate de echipamentul de pontare.

Dupa introducerea datelor in softul HR, WizOne calculeaza automat orele lucrate, evidentiind orele suplimentare sau, eventual, intarzierile si absentele. Acest lucru faciliteaza calcularea corecta a salariului datorat fiecarui angajat la sfarsitul lunii.

2. Evidentierea clara si 100% corecta a orelor efectiv lucrate

Multi angajati din departamentele de resurse umane sunt nevoiti sa dea explicatii angajatilor pentru retinerile din salariul de baza din cauza intarzierilor. Aceste momente neplacute nu vor mai exista dupa implementarea softului HR WizOne. In cateva minute se poate tipari foaia de evidenta a pontajului pe intreaga luna, in care salariatul va putea vedea exact zilele in care a intarziat si totalul orelor efectiv pontate.

La fel se pot justifica si platile suplimentare, in cazul in care managerul doreste sa aiba evidenta clara a orelor suplimentare pentru fiecare angajat sau departament in parte.

3. Programarea concediilor se poate inregistra din timp in softul de resurse umane WizOne

Chiar daca mai este o perioada de timp pana la vacanta de Craciun si Anul Nou, firmele care folosesc aplicatia de pontaj WizOne pot incepe deja programarea concediilor angajatilor. Astfel, se va evita situatia in care un intreg departament ar ramane neoperational din lipsa de personal. Mai mult, angajatii carora nu li se poate aproba cererea de concediu vor afla acest lucru din timp pentru a-si schimba planurile de vacanta.

4. Automatizarea aprobarii absentelor si concediilor

Daca in ceea ce priveste concediile aprobarile pot fi esalonate, solicitarile pe termen scurt pentru o zi libera in situatii de urgenta sunt extrem de frustrante pentru managerii de resurse umane, care deja au agenda de lucru plina. Cu ajutorul softului HR WizOne, aceste aprobari pot fi emise rapid, verificarea conditiilor in care solicitarea poate fi aprobata facandu-se in mod automat, iar perioada absentei se evidentiaza in timp real in fisa de pontaj a angajatului.

Astfel, fiecare absenta este corect contorizata si inregistrata, iar calculul salariului la sfarsitul lunii se va face cu 100% acuratete.

5. O metoda simpla pentru aprobarea fiselor de pontaj si autorizarea platii salariului

WizOne soft resurse umane acorda fiecarui utilizator cu rolul de manager dreptul de a aproba fisele de pontaj. Odata ce aceasta aprobare a fost inregistrata, fisele pot fi transferate direct in aplicatia de salarizare pentru calculul si plata salariilor.

Astfel, managerii economisesc timp, iar departamentul contabil poate sa conteze pe primirea prompta a fiselor aprobate pentru a plati salariile tuturor angajatilor in ziua stabilita prin contractul de munca.

Cu o interfata simpla si intuitiva, aplicatia de pontaj WizOne de la Wizrom Software este cel mai de incredere partener al managerilor care vor sa fie siguri ca respecta toate normele legislatiei muncii in vigoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#soft resurse umane WizOne, #soft pontaj firma , #HR