Companiile cu cele mai dure interviuri

Duminica, 11 August 2013, ora 09:21
9141 citiri
Companiile cu cele mai dure interviuri
Foto: wdsu.com

Cate intrebuintari ale unei caramizi poti gasi intr-un minut? Imagineaza-ti ca ai un interviu pentru o slujba pe care ti-o doresti foarte mult si tocmai ti-a fost adresata aceasta intrebare.

Se poate dovedi extrem de dificil sa treci de interviul de angajare in cazul anumitor companii, reiese dintr-un studiu realizat de site-ul de recrutare Glassdoor. Acesta a realizat un top al primelor 25 de companii, multinationale americane, cu cele mai exigente metode de recrutare, potrivit Aol Jobs.

Datele au fost extrase din analiza a 170.000 de interviuri la care utilizatorii site-ului au participat. Acestia au evaluat gradul de dificultate, daca experienta a fost una negativa sau pozitiva, cat timp a durat procesul si intrebarile adresate.

Cele mai grele intrebari puse la un interviu de angajare la companii mari

Intrebarea cu caramida a fost utilizata de Nvidia, companie din domeniul IT, numarul 20 pe lista, si este o intrebare obisnuita pentru a testa creativitatea unei persoane. Lucrurile se pot complica insa.

Glassdoor a compilat datele de pe ultimii trei ani si de fiecare data compania de consultanta McKinsey & Company s-a clasat in fruntea topului, cu o medie de dificultate cuprinsa intre 3,9 si 5. Intregul proces de recrutare in cazul acesteia a durat 39 de zile, 77% dintre candidati raportand o experienta pozitiva, in timp ce pentru 12% dintre ei interviul nu a fost unul placut.

Thoughtworks - consultant in domeniul IT, si Boston Consulting Group au ocupat locurile doi, respectiv trei.

Intrebari naucitoare ale candidatilor la interviul de angajare

Totodata, Google se situeaza pe locul 8 in acest top, in timp ce Microsoft ocupa pozitia a 16-a.

Din cele 25 de companii, Paycom, companie de resurse umane, are cel mai ridicat procent de experiente negative, 52%, comparat cu o medie de 13%. Cei mai populari, pe baza experientelor pozitive, au fost Rolls-Royce si Avaya, companie de telecomunicatii, cu cate 86%. Media a fost de 52%.

In timp ce timpul mediu de recrutare a fost de 16 zile, perioada s-a prelungit considerabil in cazul organizatiei non-profit Teach for America (55 de zile), Procter & Gamble (50 de zile) si Rolls-Royce (46 de zile).

Intrebarile

Un candidat pentru un post de analist la Mc Kinsey a fost intrebat "Cum ai calcula emisiile anuale de dioxid de carbon ale masinilor electrice vs. cele ale masinilor pe baza de benzina in Uniunea Europeana?" Raspunsul simplu ar fi ca masinile electrice nu produc emisii de dioxid de carbon pentru cu nu folosesc combustibil.

Totusi, energia trebuie sa fie generata cumva, iar acest lucru implica o anumita cantitate de emisii.

Alte intrebari dificile - "Descrie momentul in care a trebuit sa faci ceva ce nu voiai sa faci." (interviu pentru brand manager la Proctor&Gamble) sau "Ce tip de oameni iti displace cel mai mult?" (reprezentant vanzari la Stryker, companie din domeniul echipamentelor medicale), au ca scop evidentierea unor trasaturi de caracter ale candidatului.

Altele, cum ar fi estimarea veniturilor obtinute in urma vanzarilor de bilete cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2012 (analist la Bain&Company, firma de consultanta), testeaza gandirea si modul in care sunt abordate problemele. De asemenea, exista si probe care evalueaza cunostintele si abilitatile necesare pentru un anumit post.

Intrebarile pe care orice candidat trebuie sa le puna la un interviu de angajare

Se pare ca marile companii nu mai apeleaza la intrebari capcana. Google, una dintre companiile care folosea aceasta tehnica, a ajuns la concluzia ca reprezinta o pierdere de timp.

"Cate mingi de golf incap intr-un avion? Cate benzinarii sunt in Manhattan? O completa risipa de timp. Nu prezic nimic. Au ca scop in primul rand sa il faca pe cel care tine interviul sa se simta destept", a spus Laszlo Bock, vicepresedinte al departamentului de resurse umane de la Google.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#interviu angajare dur, #intrebari interviu companii, #intrebari grele interviu , #interviu