Cum poate fi ratat un interviu de angajare

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 07:08
3976 citiri
Cum poate fi ratat un interviu de angajare

Responsabilii cu recrutarea din cadrul companiilor cauta calitati diferite intr-un candidat la un post, in functie de tipul de munca pe care acesta ar urma sa o faca. Insa exista cateva comportamente care, indiferent de jobul pentru care aplicati, ar asigura faptul ca nu veti fi angajat.

Daca doriti sa testati pe propria piele acest lucru, iata ce trebuie sa faceti, potrivit Yahoo Hot Jobs:

Sa trimiteti un SMS pentru a multumi pentru timpul acordat

Desi multi candidati, in special cei mai tineri si fara experienta, cred ca trimiterea unui SMS pentru a multumi pentru chemarea la interviu sau invitatia adresata pe o retea de socializare este o modalitate potrivita de a-si exprima multumirile, nu este, insista specialistii in HR.

Cel mai potrivit ar fi sa trimiteti o scrisoare de multumire, pe hartie si scrisa fara prescurtari, sau un e-mail frumos scris. Astfel, veti da impresia de profesionalism.

Trimiteti CV-ul de prea multe ori pentru acelasi job

Daca nu primiti nici un raspuns din partea companiei la care ati aplicat, poate este momentul sa acceptati faptul ca pur si simplu nu sunteti persoana potrivita pentru locul de munca respectiv.

Prin urmare, nu este cazul sa trimiteti CV-ul de o mie de ori, un lucru care poate enerva foarte mult directorii de resurse umane. Chiar daca piata muncii este dificila si multi oameni sunt disperati din cauza faptului ca nu reusesc sa-si gaseasca un job, solutia de a trimite CV-uri peste CV-uri la aceeasi companie va avea rezultate adverse.

Intrebati cu ce se ocupa compania

Aceasta este intrebarea fatala. Daca demonstrati o lipsa de curiozitate, interes si faptul ca nu va faceti "temele", informandu-va macar despre activitatea companiei, nu aveti nici o sansa sa fiti ales pentru a ocupa postul pentru care candidati.

Veniti cu familia

Toata lumea intelege ca este greu sa ai grija de un copil, dar, totusi, pentru un interviu de angajare, incercati sa gasiti pe cineva care sa aiba grija de acesta cateva ore. Daca sperati sa impresionati, efectul va fi contrar.

De asemenea, nu veniti cu mama, tata, iubitul/iubita sau sotul/sotia. Pe langa faptul ca veti agasa persoana care urmeaza sa va ia interviu, veti lasa si impresia ca nu sunteti sigur/sigura de propria persoana si aveti foarte slabe sanse sa aveti succes.

Folositi telefonul mobil in timpul interviului

A prelua un apel sau a scrie un mesaj in timpul unui interviu de angajare nu este un comportament acceptabil. Potrivit specialistilor, chiar si folosirea dispozitivelor electronice in sala de asteptare da o impresie negativa, fie ca vorbiti lucruri personale la telefon, ascultati muzica sau va jucati.

Nu zambiti. Radeti prea mult. Sau plangeti

Un zambet si un simt al umorului dezvoltat sunt calitati esentiale pentru un interviu reusit. Insa nu exagerati. Daca radeti prea mult, dati impresia ca incercati prea tare sa fiti acceptat si placut.

Daca nu zambiti deloc, veti da impresia unei persoane plictisitoare si prea serioase.

Totusi, mai bine apelati la cele doua comportamente de mai sus decat sa izbucniti in plans, fie ca sunteti prea agitat, nervos sau va pierdeti speranta de a mai gasi vreodata un job.

Citeste si:
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Deputatul liberal Gheorghe Pecingină şi secretar general adjunct al PNL a anunţat sâmbătă, 27 noiembrie, că va prelua patrimoniul organizaţiei PNL Sector 3. El a adăugat că povestea...
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR acuză că, a doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienţii casnici din România, ELECTRICA SA, a anunţat creşterea substanţială,...