Sfaturi pentru interviul la telefon

Marti, 31 Mai 2011, ora 09:40
4390 citiri
Sfaturi pentru interviul la telefon

De multe ori, angajatorii se folosesc de interviul prin telefon pentru primul pas in recrutare. Cu ajutorul acestui tip de interviu, identifica persoanele potrivite pentru a fi chemate la un interviu fata in fata.

Sunt deseori folosite si in cazul in care persoana care aplica se afla in alt oras si isi doreste sa se relocheze. Pe langa asta, cu ajutorul lor se economiseste mult din timpul ambelor parti implicate.

Este indicat sa fii mereu pregatit si pentru un interviu prin telefon, atunci cand esti intr-o cautare continua de loc de munca.

Fii pregatit de interviu!. Pregateste-te pentru un astfel de interviu asa cum te-ai pregati pentru unul fata in fata. Fa-ti o lista de calitati si defecte si una de raspunsuri standard la intrebari standard. Pe langa asta, noteaza si cateva aspecte legate de experienta ta asupra vietii si de abilitatile si talentele tale.

Pastreaza CV-ul in fata, astfel incat sa poti sa il folosesti in timpul telefonului. Tine langa tine un pix si o foaie pentru a putea lua notite. Inchide optiunea de telefoane in asteptare pentru a nu putea fi deranjat. Cauta o camera libera, fara copii si fara compania animalelor de casa. Opreste televizorul si orice aparat electronic ce te-ar putea distrage. In cazul in care momentul in care ai fost sunat nu este deloc potrivit, poti oricand incerca sa sugerezi o alta ora sau zi sau chiar o alta alternativa.

Practica, practica si iar practica! Sa ai parte de un interviu telefonic nu este un lucru usor. Insa de ajutor iti poate fi practica. Roaga un membru al familiei sau un prieten cu care te simti comfortabil sa joace cu tine rolul unui posibil viitor angajator. In acelasi timp, te poti inregistra intr-un astfel de interviu pus in scena. Poti descoperi cum suna vocea ta, daca pari prea emotionat, prea stresat sau prea indiferent. Poti observa ticurile verbale sau momentele in care iei o pauza prea lunga.

In timpul interviului...

- Nu fuma, nu mesteca guma, nu manca si nu bea. Tine totusi un pahar cu apa la indemna in caz ca ti se usuca gura, iar atunci cand ai un moment de pauza bea niste apa.

- Zambeste. Chiar daca nu te vede nimeni, zambetul iti va oferi o stare de bine si o imagine pozitiva atat tie, cat si intervievatorului. In plus iti schimba tonul vocii in bine.

- Vorbeste incet, clar si asa incat sa se auda, fara sa tipi sau sa lungesti prea mult cuvintele.

- Foloseste forma de adresare la persoana a doua. Doar in cazul in care ti se spune, poti schimba.

- Nu-l intrerupe pe intervievator.

- Nu te grabi. Oricine intelege ca ai nevoie de un moment, doua sa iti pui ordine in ganduri.

- Da raspunsuri scurte si la obiect.

- Nu uita ca scopul tau este sa obtii o intalnire fata in fata, asa ca dupa ce ii multumesti intervievatorului pentru interviu si timpul acordat, intreaba de o posibila intalnire.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#interviu telefonic angajare, #sfaturi interviu angajare, #sfaturi interviu telefon , #interviu