Ziare.com

Locuri de munca pentru romani in Olanda, Danemarca, Suedia si Finlanda

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 14:53

   

Locuri de munca pentru romani in Olanda, Danemarca, Suedia si Finlanda
Romanii care vor sa emigreze pot opta pentru Olanda, Danemarca, Suedia, Finlanda sau Islanda deoarece acolo sunt cele mai multe oferte de locuri de munca, potrivit site-urilor de recrutare.

Pe primul loc la cererea de specialisti in Danemarca sunt medicii si personalul sanitar, iar salariul pentru acestia poate ajunge si pana la 5.000 de euro pe luna, informeaza Cotidianul.

Tot in Danemarca se mai cauta si soferi pentru a lucra in companii internationale de transport, salariile incadrandu-se intre 600 si 1.400 de euro.

In Olanda, sunt disponibile joburi pentru asistente medicale, specialisti in IT, lucratori in abatoare sau muncitori calificati in constructii. Salariile se incadreaza intre 3.500 si 5.000 de euro pe luna, in cazul inginerilor specializati in IT si 1.000 - 1.800 de euro, in cazul asistentelor, macelarilor sau al lacatusilor si al sudorilor.

Romanii mai pot alege sa munceasca in Suedia, unde un sofer de taxi poate ajunge la 2.500 de euro pe luna, iar un macelar poate castiga pana la 1.600 de euro.

Finlanda angajeaza tinichigii sau alti specialisti cu experienta in domeniul constructiilor navale, in timp ce in Islanda, fetele se pot angaja ca dansatoare, salariile ajungand chiar si la 4.000 de euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 17787 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor