Ziare.com

Europa pierde 1,2 mil. de locuri de munca, din cauza pirateriei muzicale

Duminica, 23 Ianuarie 2011, ora 19:25

   

Europa pierde 1,2 mil. de locuri de munca, din cauza pirateriei muzicale
Europa va pierde peste 1,2 milioane de locuri de munca, din cauza pirateriei muzicale, pana in 2015, arata un raport al Federatiei Internationale a Industriei Discografice.

Cei mai pagubiti sunt profesionistii muzicii, de la compozitori pana la interpreti, si in general toata lumea muzicala, ce pierde zi de zi artisti, din motive financiare, mai arata datele prezentate de IPF).

Raportul Federatiei Internationale a Industriei Discografice arata ca 45% dintre utilizatorii de Internet din Spania folosesc serviciile de distribuire ilegala de muzica, de tip P2P.

"Spania este regatul pirateriei". Aceasta este concluzia membriilor IPF, cu privire la industria muzicala - vanzarea legala de melodii in format digital si de copierea ilegala din Internet.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Conform acestui raport, in decursul anului 2010, 45% dintre utilizatorii de Internet din Spania au folosit pagini web ilegale de schimb de fisiere in format audio (de tip torrent) sau programe de tip P2P (eMule, Ares).

Dupa spanioli, cei mai mari "pirati" sunt brazilienii, cu un procent de 44% din utilizatori.

In restul Europei, numarul de utilizatori care apeleaza la copierea de muzica ilegala de pe Internet este de doar 23%.

In ambele cazuri, cel al Europei, in general, si al Spaniei, in particular, procentul a crescut fata de anul 2009.

Acest raport, care a dedicat o pagina intreaga situatiei din Spania, indica faptul ca vanzarile de discuri a devenit un calvar pentru toti artistii, dar in special pentru cei spanioli, care au pierdut peste 40% din cota de vanzari.

Astfel, s-au implinit patru ani de cand niciun artist spaniol nu a mai triumfat in Europa, ca vanzari, ultimul fiind Alex Ubago, in 2007.

Pana in 2004, cel putin un artist spaniol vindea cu mult peste un milion de discuri in Europa. Acest ultim raport Digital Music are un gust dulce-amar. Pe deoparte, piata muzicii digitale a crescut cu 29%. Pe tot parcursul anului trecut, producatorii de muzica din intreaga lume au pus la dispozitia publicului peste 13 milioane de melodii, prin intermediul a peste 400 de pagini web de descarcare legala.

Cu toate acestea, raportul anual al Federatiei Internationale a Industriei Discografice subliniaza faptul ca 95% din descarcarea de muzica din intreaga lume continua sa fie ilegala, fara sa se plateasca drepturile de autor.

Una dintre consecintele pirateriei este si disparitia tinerelor talente. Odata cu aparitia unei stele tinere in muzica, aceasta se stinge foarte repede, in general dupa cateva melodii de succes scoase pe piata, tocmai din causa pirateriei, pentru ca rezultatele pe plan financiar intarzie sa se intoarca la solist.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1799 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vrajeala maxima....

producatorii presupun ca pierd banii pe fiecare melodie downloadata care altfel ar fi cumparata si le-ar aduce profit. Gresit total. Nici 10% din aia care trag muzica piratata nu ar scoate bani din buzunar ca sa cumpere respectiva muzica. De fapt pierderile sint muuuul mai mici dar jegurile umfla asa zicele pierderi doar doar vor reusi sa restrictioneze in vreun fel netul....

 

Asta este, industria asta e in transformare.

In primul rind, datorita faptului ca e prea dependenta de mediul de distributie. Azi avem Internet, nu ne mai trebuie vinil, casete, CD-uri. Fara gluma, s-a intimplat ca am cumparat aceeasi muzica de 3 ori, doar ca era pe material diferit - au tras pe mine cit au putut casele de discuri.

In al doilea rind, artistii care n-au avut norocul sa ajunga in gratiile vreunei case de discuri (adica, la ciolan), au acum o sansa mult mai buna cu Internetul. Cei care se pling sint cei citiva care sint promovati de casele de discuri si fac zilioane de dolari dintr-un amarit de cintecel de 2 min 30 sec.

Viata merge inainte, evolutia lucreaza fara odihna. Ne transformam sau pierim... sau daca sintem militari ne pensionam la 40 de ani si ne doare-n cot...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor