Unde te poti angaja chiar si pe timpul pandemiei COVID-19: Cauta in ghidul INACO locul de munca potrivit

Marti, 24 Martie 2020, ora 11:32
19190 citiri
Unde te poti angaja chiar si pe timpul pandemiei COVID-19: Cauta in ghidul INACO locul de munca potrivit
Foto: Arhiva Pixabay.com

Pandemia COVID-19 face ravagii in economie, la nivel mondial, iar in Romania peste un milion de angajati risca sa stea pe termen lung in somaj tehnic sau chiar sa ramana fara un loc de munca.

In aceste conditii, think tank-ul INACO (Initiativa pentru Competitivitate) lanseaza prima editie a Ghidului locurilor de munca disponibile in criza COVID-19.

"Turismul, transporturile, industria evenimentelor si domeniul ospitalitatii si al restaurantelor sunt primele domenii afectate direct de criza provocata de pandemia coronavirus. Socul va fi resimtit si in alte domenii, de aceea, e de asteptat o crestere a concedierilor", se precizeaza pe site-ul INACO.

In aceste conditii, echipa de voluntari ai INACO pune "la dispozitia celor care cauta un loc de munca acest Ghid, cu informatii clare, actualizate, eficient structurate si usor de urmarit, culese de la institutiile care au nevoie de forta de munca", a declarat Andreea Paul, presedintele INACO, conf. univ. dr. la Facultatea de Relatii Economice Internationale - ASE si coordonatoarea acestui proiect, conform comunicatului postat pe site-ul INACO.

"Ne gandim si la cei care se intorc definitiv in tara, la cei care isi pierd azi slujba, intra in somaj tehnic sau partial, la toti cei care cauta un loc de munca, la cei care nu stiu unde si cum sa le gaseasca", adauga Andreea Paul.

Conform sursei citate, posturile vacante selectate si introduse in ghid sunt din sectorul bugetar - in cadrul Ministerului Afacerilor Interne - Directia Medicala - la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor si la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucuresti.

Atentie!

Unele termene sunt foarte stranse, fiind ceruta depunerea dosarelor chiar pana pe 25 martie la amiaza, atrage atentia Andreea Paul.

"Medici, asistenti medicali, personal administrativ in domeniul medical, consilieri juridici, inspectori de trafic rutier sunt cateva dintre cele mai cerute job-uri. Vor urma in ghid locuri de munca in Politie si in Asistenta Sociala.

Domeniile conexe structurilor statului care se lupta cu reducerea efectelor pandemiei vor face mai multe angajari in perioada urmatoare, ca urmare a cresterii comenzilor din partea statului si a partenerilor economici care au contract cu statul. In viitorul apropiat, numarul posturilor publicate la stat, cu angajare fara concurs, va creste odata cu presiunea impusa de criza COVID-19", mai precizeaza INACO.

Totusi, "in domeniul medical este cea mai mare nevoie de forta de munca", a punctat si Ioana Enache, co-autoare a ghidului si expert civic INACO.

Echipa de autori va revizui periodic informatiile astfel incat cei interesati sa aiba informatii la zi, in timp real.

"Comunicatii online, transporturi, industria textila, companii din energie regenerabile vor fi domenii in care se vor face angajari. In aceste domenii vor fi deschise mai multe posturi de entry-level, pentru a permite formarea personalului companiei.

Dezvoltarea abilitatilor noi va fi cruciala in perioada urmatoare. Persoanele proactive vor fi cele care vor reusi sa se adapteze la noua situatie", a declarat si Marin Iachimov, co-autor al ghidului si consilier orientare vocationala, membru INACO.

Ghidul este realizat de Andreea Paul, Marin Iachimov, Ioana Enache si Dan Gherman, toti membri voluntari in INACO, si poate fi accesat integral AICI.

Descarca de aici:

INACO (Initiativa pentru Competitivitate) este o comunitate non-profit de manageri, consultanti, analisti, experti in domeniul economic, conectata la reteaua de specialisti in economia de stat si privata din Romania. INACO sprijina prin analiza, investigatie, cercetare si propunerea de solutii ridicarea nivelului de competitivitate economica al institutiilor publice si al mediului de afaceri din Romania.

Profi anunta ca dechide noi magazine si va face angajari

O veste buna pentru cei care sunt ingrijorati cu privire la locul de munca vine si dinspre lantul de magazine Profi, care "a anuntat luni ca va continua sa deschida magazine si ca discuta cu mai multi retaileri nealimentari in vederea preluarii unei parti din salariatii pe care acestia ii disponibilizeaza", se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Profi ofera o mana intinsa celor care, fortati de imprejurarile actuale, intra in somaj tehnic. Discutii cu mai multi retaileri nealimentari in vederea preluarii unei parti din salariatii pe care acestia ii disponibilizeaza se poarta deja, dar reteaua este gata sa extinda lista firmelor eligibile", a precizat compania, fara a preciza despre cati angajati este vorba, mai arata sursa citata.

Compania Profi are in prezent peste 1.200 de magazine si 18.000 de angajati in mai bine de 500 de localitati.

"Facem pregatiri pentru perioada urmatoare, cand ne asteptam sa ne marim considerabil efectivele deoarece acum misiunea noastra principala nu mai sunt afacerile, ci sa actionam ca o organizatie privata care hraneste populatia", a declarat Pawel Musial, directorul general al magazinelor Profi.

Vezi si Ministerul Apararii anunta angajari temporare in sistemul medico-militar

Ramai pe Ziare.com pentru a fi la curent cu cele mai noi informatii despre pandemia COVID-19: LIVE - Romania a devenit zona galbena, cu peste 500 de cazuri si 5 morti.

C.B.

Citește și:
Noua conspirație marca Daniel Ghiță. Politicianul susține că pesta porcină a apărut în România înaintea sărbătorilor pentru ca cetățenii să cumpere carne din alte țări
Noua conspirație marca Daniel Ghiță. Politicianul susține că pesta porcină a apărut în România înaintea sărbătorilor pentru ca cetățenii să cumpere carne din alte țări
Deputatul PSD Daniel Ghiță promovează o nouă teorie a conspirației după ce a dat de înțeles că pesta porcină ar fi apărut în România înaintea sărbătorilor pentru a-i determina pe...
Ministrul Muncii anunță o creștere ”un pic mai mare” a alocațiilor pentru copii din 2023. Noul procent promis
Ministrul Muncii anunță o creștere ”un pic mai mare” a alocațiilor pentru copii din 2023. Noul procent promis
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut luni, 28 noiembrie, precizări în legătură cu majorarea alocațiilor. Recent, Guvernul a anunțat că, la începutul lui 2023, alocațiile vor fi...