Vrei sa lucrezi in domeniul HoReCa? Vezi cine angajeaza in aceasta vara

Marti, 24 Mai 2011, ora 07:08
6979 citiri
Vrei sa lucrezi in domeniul HoReCa? Vezi cine angajeaza in aceasta vara

Pentru ca vara se apropie cu pasi din ce in ce mai repezi, iar gandul romanilor este la vacanta, domeniul HoReCa (hotel, restaurant, catering) este, in aceasta perioada, in plina dezvoltare sezoniera.

Astfel, numarul agentiilor de turism, hotelurilor sau restaurantelor care fac angajari in prezent este tot mai mare. Fie ca este vorba de posturi la care nu este nevoie de studii superioare, de tipul ospatar sau barman, fie ca este vorba de joburi unde cerintele sunt mai ridicate, site-urile de recrutari sunt pline de astfel de oferte.

De exemplu, hotelul Radisson Blue din Bucuresti cauta ospatari cunoscatori de limba engleza. De asemenea, candidatii trebuie sa aiba bune cunostinte cu privire la departamentul Food & Beverage, sa aiba disponibilitate pentru lucru in ture si capacitate organizatorica si de comunicare. Ca responsabilitati, se numara servirea prompta conform standardelor de calitate si furnizarea de informatii catre clienti cu privire la preparatele din meniu.

Receptioneri, ospatari, bucatari si cameriste sunt la mare cautare si la hotel Ibis din Sibiu. Tot in cautare de ospatar este si restaurantul gradina "Bucurestiul Insular". Acesta trebuie sa aiba 4-5 ani experienta minima, aspect fizic ingrjit si sa fie atent la detalii.

Cei cu studii superioare si indragostiti de tot ce inseamna calatoria se pot angajati ca agenti de turism la Aerotravel Lufthansa City Center. Candidatul ideal trebuie sa aiba experienta in ticketing de minim un an, sa fi facut cursuri de specialitate in ticketing - Worldspan si sa sa fie cunoscator al limbii engleze. De asemenea, daca este cunoscator al limbii germane, acest lucru reprezinta un avantaj.

Printre responsabilitati se numara operarea in sistemele de rezervari (rezervari bilete avion, rent-a-car), emiterea de bilete/documente calatorie si facturi pentru acestea, calcularea tarifelor, administrarea mesajelor interne ale sistemului de distributie, mesaje interline.

Daca iti place sa faci lucrurile minutios, poti sa te angajezi pe postul de organizator evenimente, pe care o companie din Capitala l-a scos la concurs. Potentialul angajat trebuie sa aiba studii superioare, sa vorbeasca bine limba engleza, sa fie dispus la calatorii de afaceri si sa poata lucra in weekend in functie de evenimentele confirmate.

Pe un astfel de post va trebui sa va ocupati de managementul evenimentelor inaintea, in timpul si dupa desfasurarea lor, de relatia si comunicarea cu clientii si potentialii clienti ai agentiei, de relatia si comunicarea cu furnizorii de produse si servicii si de particularizarea ofertei de servicii pentru fiecare client.

Functii de conducere, scoase la bataie

Cei care au ceva experienta in spate (minim 4 ani) si aspiratii inalte pot candida pentru functia de manager de hotel. De exemplu, o companie care detine 10 hoteluri cauta persoana potrivita pentru un astfel de post. Acesta trebuie sa aiba studii superioare (preferabil Turism/Economie), iar detinerea de brevet in turism constituie un avantaj. De asemenea, trebuie sa aiba cunostinte practice de management general, abilitatea de conducere, formare si motivare a personalului hotelier, nivel avansat de cunoastere a limbii engleze.

Activitatile tipice de lucru pot include dezvoltarea afacerii, managementul bugetelor si a planurilor financiare, monitorizare statistica si financiara, atingerea targetelor de profit, participare la targuri de turism, promovare de oferte, recrutarea, formarea si monitorizarea angajatilor sau supervizarea evenimentelor si a conferintelor din cadrul hotelului.

Un post asemanator este disponibil si in Pitesti, la hotelul Ramada, unde se cauta Food and Beverage Manager. Cel care va primi postul trebuie sa aiba experienta semnificativa in activitatea de alimentatie publica, in special pentru organizarea de evenimente, abilitati foarte bune de rezolvare a problemelor, de planificare si organizare a activitatii, de comunicare si relationare interpersonala si orientare catre client.

Atributiile presupun sa creeze, mentina si formeze echipa proprie, sa colaboreze cu executive Chef pentru pregatirea meniurilor si politica de preturi. De asemenea, organizeaza si raspunde de activitate si circuitul documentelor privind aspectele administrativ/contabile specifice, propune activitati si masuri de imbunatatire a activitatii, crestere a veniturilor sau scadere a costurilor si asigura comunicarea cu celelalte departamente.

Tot pentru aspirantii la functii de conducere este si postul de director la o agentie de turism din Brasov, infiintata de curand. Ca sa poti sa depui cv-ul pentru un astfel de job, trebuie sa fii absolvent de facultate de profil, sa fi facut cursuri de management si sa detii brevet turism. Totodata, se cere o experienta 3 ani in turism.

Postul presupune sa tocmesti planul activitatii de turism si de vanzari trimestriale, semestriale si anuale, sa realizezi strategii de vanzare pentru realizarea planului de vanzari si sa organizezi si coordonezi vanzarile din activitatea de turism.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#loc munca HoReCa, #jburi disponibile, #locuri munca disponibile , #locuri de munca disponibile