În ce domenii și-au găsit de muncă ucrainenii care au venit în România

Duminica, 17 Aprilie 2022, ora 19:25
4619 citiri
În ce domenii și-au găsit de muncă ucrainenii care au venit în România
Aproape 40% din totalul refugiaţilor ucraineni care, după începerea războiului, şi-au găsit de muncă în România lucrează în industria prelucrătoare FOTO Pixabay

Aproape 40% din totalul refugiaţilor ucraineni care, după începerea războiului, şi-au găsit de muncă în România lucrează în industria prelucrătoare, potrivit unor date centralizate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale puse la dispoziţia AGERPRES.

Statisticile MMPS arată că, de pe 24 februarie şi până în prezent, s-au angajat în România 1.891 cetăţeni ucraineni, iar dintre aceştia, 754 (reprezentând 39,4%) activează în industria prelucrătoare.

Pe locul al doilea în topul angajărilor în funcţie de domeniul de activitate se află construcţiile, care au preluat 311 refugiaţi, în timp ce pe locul al treilea se află sectorul de restaurante şi hoteluri, care a angajat 177 de cetăţeni din Ucraina.

De asemenea, 135 de persoane care au fugit din calea războiului din Ucraina desfăşoară în România activităţi de comerţ cu ridicata, iar 117 desfăşoară activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii suport.

Documentul MMPS arată că aproximativ un sfert din totalul refugiaţilor ucraineni care şi-au găsit un loc de muncă în România, adică 452 de persoane, s-au angajat la companii din municipiul Bucureşti.

În provincie, cei mai mulţi ucraineni care au fugit din calea războiului şi-au găsit de muncă în judeţul Bistriţa Năsăud, acolo unde au fost încheiate 270 de contracte individuale de muncă. Judeţul Arad a oferit şi el locuri de muncă pentru 167 de cetăţeni ucraineni, în timp ce judeţul Timiş a asigurat posturi pentru 126 de persoane din Ucraina, menţionează sursa citată.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia se afundă în buzunarul unei țări: Putin a schimbat Germania cu o altă putere
Rusia se afundă în buzunarul unei țări: Putin a schimbat Germania cu o altă putere
Dacă multă vreme Germania a fost dependentă de petrolul și gazele naturale ale Rusiei, acum situația s-a schimbat radical de când a venit la conducere Olaf Scholz. Între timp, Putin a...
Războiul din Ucraina, într-o nouă fază: Putin a schimbat țintele pentru a aduce mai multă durere
Războiul din Ucraina, într-o nouă fază: Putin a schimbat țintele pentru a aduce mai multă durere
Deși războiul lui Putin a depășit borna celor 2 ani, Rusia nu și-a putut îndeplini obiectivele inițiale de a subjuga țara vecină din cauza eșecurilor armatei roșii. Acum conflictul...
#locuri de munca, #refugiati Ucraina, #refugiati Romania, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina