Joburi bine platite in institutiile UE? Vezi unde te poti angaja

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 07:21
8113 citiri
Joburi bine platite in institutiile UE? Vezi unde te poti angaja
Foto: Daylife

Romanii isi pot gasi un loc de munca bine platit intr-una din multele institutii ce apartin de Uniunea Europeana, de la pozitii in domeniul secretariatului, de exemplu, la specialisti responsabili cu implementarea legislatiei europene si consiliere.

Posturile cu norma intreaga, pe o perioada nedeterminata, se impart in doua categorii mari: administratori si asistenti.

Pentru a va inscrie in concursurile pentru un post de adminstrator, ce se ocupa cu elaborarea politicilor si punerea in aplicare a legislatiei europene, printre altele, trebuie neaparat sa fiti absolventi de studii universitare cu durata de minimum 3 ani.

De exemplu, Biroului Ombudmanului European este in cautarea unui sef al departamentului de reclamatii, in Strasbourg. In interes de serviciu, postul poate fi mutat in Bruxelles si implica deplasari in Luxemburg si in alte tari din afara Uniunii Europene.

Aceasta divizie este alcatuita din avocati ale caror responsabilitati sunt sa analizeze reclamatiile primite de birou si sa efectueze cercetarile, iar, ca sef al departamentului, veti supraveghea aceasta activitate. De asemenea, veti dezvolta procedurile interne pentru rezolvarea cazurilor, veti oferi consiliere legala si veti conduce propriile cercetari.

Trebuie sa aveti experienta in domeniul legal de cel putin zece ani, dupa absolvirea studiilor in domeniu. Data limita pentru aplicarea la acest post este 9 martie.

Ramanand in domeniul legal, Curtea de Justitie a Uniunii Europene din Luxemburg angajeaza, si din Romania, juristi, care sa ocupe temporar (minimum 12 luni) posturi de administratori pentru efectuarea unor lucrari de studiu, cercetare si documentare. Trebuie sa aveti diploma universitara si o foarte buna cunoastere a dreptului UE, precum si experienta profesionala. In plus, trebuie sa cunoasteti franceza, deoarece veti redacta in aceasta limba. Recrutarile se fac periodic, prin urmare puteti trimite CV-ul oricand va hotarati sa faceti acest pas.

Posturile de asistenti presupun activitati administrative, fiind nevoie sa aveti cel putin diloma de bacalaureat. Campaniile de recrutare se desfasoara periodic, atributiile asistentilor fiind diverse, pe probleme de secretariat, administratve, financiare, de comunicare, de elaborare si implementare a politicilor si altele. De asemenea, asistentii au un rol important in gestiunea documentelor, sectorul informatic si cel al resurselor umane.

Exista si joburi pe o perioada determinata in institutiile europene, de 6 - 12 luni, cu posibilitatea de prelungire, disponibile, in general, pe segmentul de secretariat. Nu in ultimul rand, studentii si absolventii de facultate pot obtine posturi de stagiari, pe perioade de 3 - 5 luni.

Multe joburi disponibile sunt si in institutiile financiare din Uniunea Europeana. Banca Europeana pentru Investitii angajeaza un manager PR, care va lucra in Bruxelles, fiind responsabil de planificarea si implementarea campaniilor media, consolidarea contactelor cu prezentantii media din cele 27 de state membre, redactarea comunicatelor de presa, participarea la organizara conferintelor si monitorizarea evenimentelor curente, printre altele.

Pentru acest post trebuie aveti diploma de licenta in Economie, Comunicare, Jurnalism, Relatii Publice sau Stiinte Politice si 8 ani de exeperinta in jurnalism, comunicare corporativa sau un domeniul similar. Trebuie sa fiti fluent in engleza si franceza, precum si intr-o alta limba din cadrul UE si sa cunoasteti bine pietele financiare si sectorul bancar, precum si situatia economica si politica din Europa.

Institutia primeste aplicarile pana la data de 4 martie.

La Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare se recruteaza tineri profesionisti in domeniul analizei portofoliului de credite, in domeniul comunicarii, analiza financiara sau in resurse umane.

In cadrul Bancii Centrale Europeane va puteti angaja drept economist, aplicatiile fiind primite pana pe 17 februarie. Pentru acest post, va incadrati la un salariu de baza anual cuprins intre 64.236 - 98.496 euro.

Ca specialist IT cu jumatate de norma, in divizia de securitate si arhitectura, salariul este de 53.808 - 82.272 euro pe an. Departamentul de HR al BCE primeste CV-uri pentru acest post pana pe 24 februarie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#joburi Uniunea Europeana, #joburi institutii europene, #angajari BCE, #angajari BEI , #locuri de munca vacante