MAI angajeaza masiv: Peste 2.000 de posturi de conducere vor fi scoase la concurs

Vineri, 04 Mai 2018, ora 12:56
25386 citiri
MAI angajeaza masiv: Peste 2.000 de posturi de conducere vor fi scoase la concurs
Foto: Facebook/ Ministerul Afacerilor Interne

Peste 2.000 de posturi de conducere in institutiile aflate in subordinea si coordonarea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor putea fi ocupate prin concurs, potrivit unui memorandum adoptat in ultima sedinta a Guvernului.

Memorandumul propus de Ministerul de Interne prevede scoaterea la concurs a 2.015 functii de conducere existente la nivelul institutiilor aflate in aparatul central si al institutiilor aflate in subordinea si coordonarea MAI, iar posturile deblocate prin memorandum vor fi ocupate doar prin concursuri organizate in conditiile legii, in functie de specificul fiecarei functii, transmite vineri MAI.

In unitatile Ministerului de Interne sunt prevazute aproximativ 12.000 de posturi de conducere, din totalul acestora fiind vacante aproximativ 3.700 de posturi. Restul functiilor vacante, neprevazute in acest memorandum, "urmeaza sa parcurga procedurile legale de deblocare la o data ulterioara".

Prin OUG 90/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, a fost suspendata ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din institutiile si autoritatile publice.

Amintim ca, pana la 14 septembrie 2017, au iesit la pensie 7.221 de angajati MAI, iar in 2016 un numar de 12.500. Astfel, in luna octombrie a anului trecut, ministerul functiona cu 85% din numarul de functii - din cele 150.000 de posturi fiind in plata aproximativ 127.000 la acea vreme.

Potrivit datelor prezentate de ministrul Carmen Dan atunci, in 2015 au intrat in sistem 1.700 de angajati si au iesit aproape 3.000, in 2016 au intrat in sistem 5.000 si au iesit 12.500, iar in 2017 intrasera in sistem 5.300 si au iesit 8.000, dintre care 7.200 cu drept la pensie.

"Orice iesire la pensie se face in baza unui raport individual de incetare a raporturilor de serviciu, verificat de specialistii departamentelor de resurse umane, juridic si apoi de casa de pensii. In cazul generalilor si chestorilor, intregul dosar de pensie este verificat si de Administratia Prezidentiala. (...)

Ar fi fost un abuz din partea mea sa nu aprob o solicitare de incetare a raporturilor de serviciu bazata pe un temei legal. Niciodata nu as fi putut sa incalc dreptul la pensie al vreunui angajat si nu am facut acest lucru", spunea Carmen Dan in octombrie.

Carmen Dan a mai explicat ca politistii sau militarii care ies la pensie se pot reintoarce in aceeasi calitate dar numai prin concurs, iar dupa incadrare, plata pensiei inceteaza.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Secţiunea de pe Facebook dedicată special ştirilor va dispărea din aplicaţia platformei pentru Statele Unite şi Australia, în contextul în care Meta se distanţează de acest domeniu din...
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
După începerea invaziei din Ucraina provocată de Vladimir Putin în februarie 2022, sancțiunile țărilor din Occident au curs fără încetare împotriva Moscovei, pentru a-i diminua...
#locuri de munca MAI , #locuri de munca vacante