Franta: Mai multe locuri de munca la dispozitia romanilor si bulgarilor

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 20:04
4306 citiri
Franta: Mai multe locuri de munca la dispozitia romanilor si bulgarilor
Foto: Novinite

Franta a relaxat accesul pe piata muncii pentru cei din Romania si Bulgaria, eliminand restrictiile pentru 291 de locuri de munca, in domenii care duc lipsa de personal.

Noile locuri de munca care sunt acum accesibile romanilor si bulgarilor sunt, printre altele, de tinichigiu, mentenanta, management, in industria restaurantelor, informeaza Novinite.

Lista completa a locurilor de munca la care romanii si bulgarii au acces variaza in domenii precum IT, bancar, industria hoteliera, agricultura sau comert.

Relaxarea pietei muncii de la Paris pentru romani si bulgari a fost anuntata de pe 22 august, guvernul francez adoptand si eliminarea unei taxe pe care angajatorii trebuiau sa o plateasca atunci cand angajatu cetateni din cele doua tari mentionate.

Franta este parte dintr-un grup de tari din Uniunea Europeana care a refuzat sa acorde acces pe piata muncii fara nicio restrictie pentru romani si bulgari, in urma aderarii celor doua tari la UE in 2007.

Unul dintre principiile care au stat la baza fondarii UE este accesul nerestrictionat pe piata muncii din statele membre.

Pericolul care amenință industria alimentară. Cum ar putea deveni inflația o prezență permanentă
Pericolul care amenință industria alimentară. Cum ar putea deveni inflația o prezență permanentă
După criza provocată de pandemia de coronavirus în urmă cu patru ani, statele lumii s-au confruntat cu o inflație mare și constantă, care nu a mai fost văzută, în multe locuri, de la...
Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
Meciul socio-economic din România pune mari probleme afaceriștilor. Micii antreprenori cad pe capete, iar cei care speră la statutul de întreprinzător se întreabă de mai multe ori dacă...
#Franta locuri munca romani, #Franta piata muncii romani, #Franta romani bulgari munca , #locuri munca Franta
  1. Pericolul care amenință industria alimentară. Cum ar putea deveni inflația o prezență permanentă
  2. Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
  3. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  4. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  5. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  6. Platforma X a lui Elon Musk înșală utilizatorii și încalcă regulile pentru conținutul online, acuză Uniunea Europeană
  7. Funcția pe care toți utilizatorii o așteptau de la căștile Samsung. Cum funcționează Voice Control
  8. Microsoft anunță noi prețuri pentru abonamentele Game Pass Xbox
  9. Cele mai mari pericole pentru companiile românești înainte de 2025. Radu Burnete: „Nu trebuie să tot dăm electroșocuri economiei”
  10. Funcția care nu este disponibilă pe ecranul secundar al smartphone-ului Galaxy Z Flip 6 al Samsung