A inceput selectia pentru studentii care vor sa lucreze in Germania la vara

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 16:09
2545 citiri
A inceput selectia pentru studentii care vor sa lucreze in Germania la vara

Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) Bucuresti a inceput selectia studentilor romani care vor sa lucreze in Germania pe durata vacantei de vara din acest an.

In total, sunt 150 de locuri disponibile pentru joburi in industrie, hotelarie, agricultura, gastronomie de sistem si intretinere cladiri. Locurile de munca oferite pot fi, de exemplu, intr-un service auto sau fast-food, la cules de legume sau pentru curatenie in cladiri.

Esti student si vrei sa muncesti la vara in Germania? Vezi ce trebuie sa faci!.

Agentia Federala pentru Munca din Germania (Bundesagentur fur Arbeit) le recomanda candidatilor romani "flexibilitate" in privinta alegerii localitatii. Solicitantii care doresc sa lucreze numai intr-un anumit oras sau intr-o anumita regiune a Germaniei, vor primi raspuns negativ.

Salariile variaza intre 1.000 si 1.400 de euro pe luna, dar nu pot fi mai mici decat cele primite pentru acelasi loc de munca de catre un cetatean german.

Durata contractului este de minimum doua luni si se urmareste realizarea unui contact direct cu societatea germana, imbunatatirea cunostintelor de limba, precum si asigurarea unor venituri pentru sustinerea studiilor universitare.

Recomandarea AMOFM este ca, in momentul plecarii din Romania, studentii sa dispuna - pentru mancare, transport si cazare in Germania - de circa 450 de euro, avand in vedere ca primul salariu le va fi platit dupa 3-4 saptamani de activitate.

La selectie pot participa studentii care urmeaza cursuri la zi, la orice facultate acreditata conform legii, cu exceptia celor din ultimul an de studii. O conditie implicita pentru unele joburi este buna cunoastere a limbii germane.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#locuri de munca Germania, #Germania joburi studenti, #Germania munca studenti , #locuri munca Germania