Comisarul UE pentru munca avertizeaza: Dezbaterile despre imigranti, contraproductive

Duminica, 05 Ianuarie 2014, ora 16:53
1856 citiri
Comisarul UE pentru munca avertizeaza: Dezbaterile despre imigranti, contraproductive
Foto: Europa.eu

Comisarul european pentru munca, Laszlo Andor, a declarat pentru o publicatie germana ca nu considera necesara inasprirea legislatiei privind imigratia romanilor si bulgarilor, iar dezbaterea pe aceasta tema reprezinta o amenintare la adresa dreptului la libera circulatie.

"Trebuie sa protejam drepturile fundamentale precum libera circulatie si nu putem sa raspundem isteric la migrarea oamenilor. Legislatia europeana include deja mai multe clauze privind protectia in fata abuzului - nu vrem si nici nu sunt necesare noi reguli care ar limita libertatea de circulatie", a spus Andor pentru editia de sambata a cotidianului german Die Welt, preluat de Deutsche Welle.

Subiectul a declansat dezbateri aprinse in Germania intre social-democrati si CSU, partenerii de coalitie.

Cancelarul Angela Merkel a anuntat formarea unui comitet parlamentar pentru a analiza daca sunt necesare noi reglementari in vederea combaterii "imigratia saraciei".

De asemenea, Camera de Comert si Industrie a Germaniei a avertizat ca aceasta dezbatere politica ar putea afecta economia Germaniei.

"Trebuie sa prevenim ca imigratia sa fie fie vazuta intr-o lumina negativa ca urmarea a unor discutii politice aprinse", a spus sambata seful acesteia, Martin Wansleben, pentru cotidianul Neue Osnabrucker Zeitung, precizand ca Germania ar avea nevoie de 1,5 milioane de imigranti calificati in urmatorii ani pentru a avea crestere economica si pentru stabilizarea sistemului de beneficii sociale.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Laszlo Andor imigranti romani bulgari, #locuri munca Germania romani, #comisar munca UE imigranti , #locuri munca Germania