Numarul romanilor care isi incep afaceri in Germania a crescut cu 63%

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 18:19
3568 citiri
Numarul romanilor care isi incep afaceri in Germania a crescut cu 63%
Foto: Arhiva

Numarul cetatenilor de origine romana care isi dezvolta afaceri si isi infiinteaza firme in Germania a crescut cu 63% in patru ani, mai exact, in perioada dintre anii 2005 si 2009.

Deutsche Welle: Prin jungla birocratiei germane

In total, imigrantii din Germania au infiintat aproximativ 130.000 de firme pana in 2009, in crestere cu 25% fata de 2005, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanta Evers & Jung, citat de publicatia germana Die Suddeutsche Zeitung.

Cele 130.000 de firme dezvoltate de cetatenii straini reprezinta un procent de 30% din totalul companiilor infiintate in Germania in 2009, se arata in acelasi studiu, publicat joi.

Insa nu doar romanii sunt cei care se dezvolta financiar in Germania, ci si cetatenii de origine poloneza si rusa, care sunt chiar mai activi decat imigrantii veniti din Romania, comenteaza jurnalistii germani.

Pe de alta parte, daca aproape o treime din firmele infiintate de imigranti aveau, in 2005, patroni italieni si turci, numarul companiilor create de turci si italieni a ajuns sa reprezinte, in 2009, doar o cincime.

Germania permite partial accesul romanilor pe piata muncii - vezi cine beneficiaza

Amintim ca, incepand cu 2012, romanii absolventi de facultate care cer un loc de munca potrivit pregatirii lor, persoanele care incep o pregatire profesionala intr-o intreprindere si cei care acceseaza locuri de munca sezoniere nu vor mai avea nevoie de permis de munca pentru Germania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#romani firme infiintate Germania, #romani dezvolta afaceri Germania, #imigranti Germania , #locuri munca Germania