Numarul somerilor, in scadere in Germania, in ciuda valului de imigranti - Explicatia fenomenului

Marti, 01 Martie 2016, ora 15:01
4674 citiri
Numarul somerilor, in scadere in Germania, in ciuda valului de imigranti - Explicatia fenomenului
Foto: Ziare.com/Anca Magurean

Numarul persoanelor fara loc de munca in Germania a scazut in februarie pentru a cincea luna consecutiv, in timp ce rata somajului a ramas la minimul istoric atins in ianuarie, ceea ce inseamna ca in pofida afluxului de refugiati relansarea celei mai mari economii europene continua.

Potrivit cifrelor ajustate in functie de variatiile sezoniere, publicate marti de Oficiul Federal pentru Munca, numarul persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca a coborat luna trecuta cu 10.000, pana la cifra ajustata de 2,723 milioane de persoane, iar rata somajului a ramas pana la 6,2%, cel mai mic nivel inregistrat dupa reunificare, informeaza AFP.

"Piata muncii continua sa evolueze intr-o maniera pozitiva in contextul unei cresteri economice moderate", a declarat presedintele Oficiului Federal pentru Munca, Frank-Juergen Weise.

In mod normal, rata somajului ar fi trebuit sa creasca in ultimele luni in Germania, avand in vedere numarul mare de imigranti care odata ajunsi in Germania sunt inregistrati ca refugiati si solicitanti ai unui loc de munca.

Romania, ocolita de refugiati cu indarjire. Cati credeti ca au cerut azil pana acum?

Insa avand in vedere durata procedurilor, acest lucru ar putea sa se faca resimtit abia spre sfarsitul acestui an.

Intre timp, piata muncii din Germania profita de o cerere interna solida, care sustine cresterea primei economii europene, in timp ce incetinirea economiilor emergente, in frunte cu China, a redus apetitul pentru exporturile germane.

In Germania, doar in luna ianuarie au ajuns peste 91.000 de refugiati, potrivit datelor oficiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#someri Germania refugiati, #someri Germania imigranti, #rata somaj Germania , #locuri munca Germania