Record de angajati in Germania: Romanii au avut o contributie semnificativa

Luni, 04 Ianuarie 2016, ora 17:27
3899 citiri
Record de angajati in Germania: Romanii au avut o contributie semnificativa
Foto: Facebook/Ambasada Germaniei

Numarul de persoane angajate a crescut in 2015 in Germania la cel mai ridicat nivel de la reunificarea tarii in 1990, evolutia fiind sustinuta de situatia buna a economiei si de afluxul mare de muncitori veniti din afara tarii, precum cei din Romania si Bulgaria, dar si din Grecia, Portugalia si Spania.

Aproximativ 43 de milioane de persoane au avut anul trecut loc de munca in cea mai mare economie a Europei, in urcare cu 0,8% fata de anul precedent.

Astfel, 2015 a devenit al 12-lea an de crestere consecutiva, potrivit datelor Biroului Federal de Statistica, citate de Reuters.

De asemenea, tot mai multe persoane care locuiau deja in Germania si-au gasit slujbe, beneficiind de imbunatatirea situatiei economiei.

Financial Times: Germania prospera se teme de costurile aferente imigrantilor romani si bulgari

Potrivit statisticii germane, numarul de angajati a crescut in urma intrarii pe piata muncii de persoane provenite din estul Europei, inclusiv Romania, Bulgaria si Croatia, dar si din tarile lovite puternic de criza, precum Grecia, Portugalia si Spania.

Rata somajului s-a situat in cea mai mare parte a anului trecut aproape de minimul istoric, iar in luna noiembrie se afla la 6,3%.

Croatii pot lucra fara restrictii in Germania incepand din luna iulie, in timp ce pentru romani si bulgari acestea au fost ridicate in totalitate in 2014.

Ministrul german de Externe: Imigrantii romani, printre cei mai bine integrati. Germania profita

Germania a inregistrat anul trecut un numar record de imigranti (din afara UE), de 1,09 milioane, potrivit presei locale.

Multi nu si-au gasit inca un loc de munca, iar o corelatie intre acestia si numarul de persoane angajate este foarte redusa, a afirmat un oficial al statisticii germane.

#record angajati Germania, #angajati Germania romani, #rata somaj Germania , #locuri munca Germania
Comentarii