Cine si unde castiga un salariu de 10.000 de euro pe luna in Romania?

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 07:30
31648 citiri
Cine si unde castiga un salariu de 10.000 de euro pe luna in Romania?

In aceasta criza a locurilor de munca, exista si romani fericiti care ajung sa castige pana la 10.000 de euro pe luna, in domenii precum IT, petrochimie, arhitectura.

Evident multi bani aduc si pozitiile de management. De exemplu, un director de vanzari regional poate castiga 10.000 de euro, in Bucuresti, potrivit unei statistici Bestjobs, citate de Incont.ro.

La nivel national, domeniul in care se castiga cel mai bine este IT-ul, in medie 1.000 de euro, urmat de petrochimie, petrol si gaze, cu o medie de 924 de euro si managementul, cu 908 euro. In industria auto, salariul mediu este de 880 de euro, iar in arhitectura, 832 euro.

In Bucuresti, un salariu foarte bun poate avea si un manager in marketing, care aduce acasa lunar 8.000 de euro, in timp ce un architect din Capitala castiga pana la 6.000 de euro.

Aceste salarii sunt valabile pentru angajati cu o experienta de peste cinci ani.

Nici pilotii nu au de ce sa se planga pentru ca salariul lor poate ajunge la 4.000 de euro, daca au experienta intre 3 si 5 ani pe un avion comercial.

Cel mai bine platit domeniu din Bucuresti este IT, unde media salariala ajunge la 1.132 de euro. Bine se castiga si in management si consultanta, aici salariul mediu fiind de 1.033 de euro.

Daca in Capitala se castiga cel mai bine, urmatoarele orase in topul salariilor sunt Iasi si Timisoara. Aici salariile de top management ajung la 8.000 de euro.

De exemplu, in Timisoara, cel mai mare salariu cuprins in statistica Bestjobs, de 8.000 de euro, este al unui consultatnt in resurse umane, cu peste cinci ani experienta, urmat de cel al unui junior broker si al unui manager adjunct, de 4.000 de euro.

In Iasi, cel mai bine platiti sunt arhitectii, cu un salariu mediu care se apropie de 2.000 de euro.

La Cluj, cel mai mare salariu, 5.000 de euro, apartine unui manager general. Pe locul doi se afla un country manager, cu 4.800 de euro,.

In Brasov, 5.000 de euro pe luna castiga un manager de hotel si un manager in IT. Media in management si consultanta este de 997 euro, in IT, 778 de euro si in arhitectura, 745 de euro.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#top salarii Romania, #cele mai mari salarii , #meserii