O lege care a trecut de Senat atesta meseriile de "vrajitor" si "ghicitor"

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 11:59
4511 citiri
O lege care a trecut de Senat atesta meseriile de "vrajitor" si "ghicitor"
Foto: Arhiva

Vrajitoarele si ghicitorii pot deveni profesii liberale, potrivit unei legi adoptate tacit luni de Senat, act normativ menit sa protejeze cetatenii de eventualele escrocherii. Camera Deputatilor este decizionala pe aceasta lege.

Daca proiectul trece si de deputati, cei care practica aceasta meserie vor fi obligati sa emita chitanta si factura celor ce le solicita serviciile si vor plati impozit pentru castigurile lor, informeaza Gandul.

In cazul in care promisiunile facute clientilor nu se implinesc, acestia se pot adresa instantei, prezentand ca dovezi chitanta si factura primite.

Drept urmare activitatile de ghicit si magie urmeaza sa fie incadrate in nomenclatorul profesiilor liberale, iar persoanele care exercita activitati de ghicit si magie sa fie obligate sa posede autorizatie de libera practica.

Practicianul din domeniul ocult ar fi obligat sa adere la o organizatie profesionala specifica, care ar avea obligatia ca, la infiintare, sa stabileasca obligativitatea emiterii unei facturi fiscale cu plata taxei pe valoarea adaugata.

"Legea a fost gandita ca o protectie atat a cetatenilor, cat si a celor ce spun ca detin puteri paranormale. Vrajitoarele trebuie sa aiba certificat de libera practica si sa taie chitanta. Daca cetateanul solicita factura si chitanta, persoana careia i se adreseaza va plati impozit daca rezolva problema.

Dar daca nu o rezolva, poate ajunge in instanta. Sigur ca e greu de cuantificat de unde incepe inselaciunea, dar daca spune ca-ti aduce sotul inapoi in trei luni, iar domnul nu vine, atunci are o problema", a declarat Alin Popoviciu, unul dintre initiatorii acestei legi.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#vrajitoare ghicitori profesii liberale, #proiect lege adoptata tacit , #meserii
Comentarii
Poza Westrop
Westrop
rank 5
"cei care practica aceasta meserie vor fi obligati sa emita chitanta si factura celor ce le solicita serviciile si vor plati impozit pentru castigurile lor"...:-))))))))))))
Poza ETC
ETC
rank 1
Basescu conduce tara in stil manelist de cand XXX Udrea apeleaza la magie, farmece si descantece, cu practici sataniste :))) Mult mai usor ar fi fost daca s-ar fi guvernat eficient...