Ziare.com

Au obtinut cetatenie britanica in numar record

de Camelia Sisea
Duminica, 01 Iunie 2014, ora 11:30

   

Au obtinut cetatenie britanica in numar record
Numarul polonezilor care au obtinut cetatenie britanica s-a dublat in 2013. Astfel, anul trecut au fost aprobate 6.000 de cereri de cetatenie din partea acestora.

Strainii trebuie sa aiba statut de rezident inainte de a solicita cetatenia britanica, ceea ce presupune ca trebuie sa fi locuit in Marea Britanie cel putin cinci ani, scrie Thenews.pl.

In prezent, peste 600.000 de polonezi au statut de rezident, potrivit Ministerului de Interne din Marea Britanie.

"Decizia de a solicita cetatenie ar putea veni din dorinta de stabilizare a vietii private, dar poate fi si o expresie a unui raspuns la dezbaterea in desfasurare cu privire la relatiile viitoare dintre Marea Britanie si Uniunea Europeana", a spus Konrad Jagodzinski, purtator de cuvant al Amabasadei Poloniei in Marea Britanie, intr-un interviu acordat ziarului Rzeczpospolita.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Premierul britanic David Cameron a vorbit in repetate randuri despre renegocierea statutului Marii Britanii de membru al Uniunii Europene, iar, in ultimele luni, obtinerea cetateniei a devenit mai dificila.

Din octombrie 2013, cei care vor sa devina cetateni britanici trebuie sa treaca un test de limba, precum si un examen pentru testarea cunostintelor despre Marea Britanie.

Miscarea eurosceptica UKIP a castigat in Marea Britanie alegerile de saptamana trecuta pentru Parlamentul European, cu 27,5% din numarul total de voturi exprimate.

Cameron a esuat: Imigratia in Marea Britanie a crescut cu 27 la suta

Numarul cetatenilor din UE care au imigrant in Marea Britanie a crescut cu 27% in 2013 fata de anul precedent, potrivit Biroului National de Statistica.

Dintre acestia, aproximativ 70.000 au venit din tari care au aderat la UE in 2004, printre care si Polonia, cu aproximativ 10.000 mai mult decat in 2012.

Politician britanic: Imigrantii romani sunt niste "paraziti"

Aproximativ 23.000 de imigranti au venit din Romania si Bulgaria, tari care au aderat la UE in 2007, desi acestea au avut acces limitat pe piata muncii din Marea Britanie pana la 1 ianuarie 2014.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1833 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor