Daily Mail ii da dreptate lui Campeanu: Situatia din Marea Britanie e o rusine pentru noi, nu pentru romani!

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 14:44
5123 citiri
Daily Mail ii da dreptate lui Campeanu: Situatia din Marea Britanie e o rusine pentru noi, nu pentru romani!
Foto: Arhiva

Somajul in randul tinerilor reprezinta unul dintre cele mai depresive lucruri din Marea Britanie, insa ministrul roman al Muncii, Mariana Campeanu, a subliniat recent o realitate, recunoaste publicatia Daily Mail.

Pe teritoriul englez, aproape un milion dintre cetatenii cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani nu au un loc de munca. Totusi, in fiecare restaurant sau pizzerie, mai ales din sudul Angliei, ai toate sansele sa fii servit de un roman, un polonez sau un leton.

"Sunt ei intrusi, asa cum sustin unii, care fura locurile de munca si painea de la gura tinerilor britanici?", se intreaba jurnalistii de la Daily Mail.

In aceasta saptamana, ministrul Muncii de la Bucuresti, Mariana Campeanu, a declarat ca nativii ar trebui sa nu se mai planga de fluxul de tineri romani care ar putea sa ajunga in tara lor, ci sa fie multumiti ca acestia preiau joburile refuzate de britanici.

Campeanu in The Times: Britanicii sa fie recunoscatori. Romanii muncesc, britanicii iau ajutoare sociale

"In ceea ce priveste slujbele, ea a punctat un lucru rusinos, dar adevarat despre Marea Britanie. Se observa cu ochiul liber ca imigrantii, mjoritatea din Europa de Est, lucreaza in spitale, spalatorii de masini, ferme, pe santier sau ca instalatori. Aproape toti fac o munca care ar fi putut fi realizata si de nativi, insa acestia considera ca sunt prea buni pentru asa ceva", se arata in articolul citat.

Politicienii de stanga sustin ca britanicii nu pot cobori la un nivel atat de jos si ca merita ceva mai mult. Daily Mail da vina pe politicieni, societate si mass-media, care au bagat in mintile tinerilor ca pot deveni orice isi doresc, de la vedete rock la prezentatori tv. Insa generatia tanara uita care este viata reala.

Cu aceasta mentalitate, britanicii nu vor mai accepta o slujba in industria serviciilor, pentru ca ei cred ca este un lucru injositor.

"Spitalele noastre se vor prabusi imediat fara munca imigrantilor, inclusiv a romanilor, deoarece niciun nativ nu vrea sa schimbe lenjeria sau plosca pacientilor", arata sursa citata.

The Week: Cum e viata romanilor in Marea Britanie - vor veni in hoarde din 2014?

Pentru britanici, slujba tine de statutul social

Daily Mail recunoaste ca cei din afara vin in Marea Britanie pentru ca sunt mai bine platiti ca in tarile natale, insa pentru nativi slujba inseamna statut. Mai mult, daca britanicii ar accepta sa lucreze in industria serviciilor, cel mai probabil vor fi dati afara in scurt timp, pentru ca nu ar fi in stare sa serveasca clientii cum trebuie.

O jurnalista britanica, dupa vizita in Romania: Daca as fi in locul lor, si eu m-as muta in Marea Britanie!

Iar altii ar demisiona de buna voie, din cauza efortului si a cerintelor prea mari. In plus, britanicii ar trebui sa admire polonezii, de exemplu, care sunt un model pentru disciplina, munca multa si aptitudini, conform sursei citate.

Iar ca o rezolvare la aceatsa situatie, Daily Mail propune ca educatia in scoli sa se axeze pe a induce elevilor dorinta de a munci si sa nu se mai gaseasca scuze pentru performanta slaba a tinerilor.

"Mariana Campeanu are dreptate: situatia aceasta nu este o rusine pentru romani, ci pentru noi, britanicii", au conchis jurnalistii Daily Mail.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Daily Mail declaratii Mariana Campeanu, #Daily Mail imgranti romani, #Mariana Campeanu imigranti romani, #romani Marea Britanie , #munca Anglia