In ce conditii ii vor britanicii pe romani la ei in tara - Sondaj

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 14:28
2500 citiri
In ce conditii ii vor britanicii pe romani la ei in tara - Sondaj

Britanicii nu au sentimente rasiste fata de romani si bulgari, insa acuza guvernul de o informare deficitara cu privire la modul in care noii imigranti vor afecta Marea Britanie, arata rezultatele unui sondaj recent.

Sondajul realizat de think-tankul independent in domeniul imigratiei British Future si citat de Huffington Post releva ca 80% dintre respondenti sustin masurile mai dure pentru imigranti.

Totusi, 77% dintre ei sunt de acord cu sosirea romanilor si bulgarilor care muncesc din greu si platesc taxe, invata limba engleza si devin o parte din comunitate.

De asemenea, 38% dintre respondenti considera ca numarul romanilor si bulgarilor care vor ajunge in Marea Britanie in 2014 se va ridica la 50.000 de persoane, 18% cred ca acest numar va fi cuprins intre 50.000 si 100.000 de persoane, in timp ce 13% se asteapta ca numarul imigrantilor din cele doua tari sa depaseasca jumatate de milion.

Ce planuiesc britanicii impotriva imigrantilor romani si bulgari

Aproape trei sferturi dintre cei chestionati cred ca guvernul britanic nu a oferit suficiente informatii cu privire la ce se va intampla atunci cand restrictiile de pe piata muncii vor fi ridicate pentru romani si bulgari.

"Momentul imigrarii din Romania si Bulgaria nu este popular, iar oamenii se tem de presiunile pe care aceasta le-ar putea declansa, insa nu au prejudecati. Ei vor ca problemele sa fie solutionate, nu agitate.

Daca noii imigranti vor face efortul de a munci din greu, vor contribui si se vor integra in Marea Britanie, cei mai multi oameni ii vor accepta", a spus directorul British Future, Sunder Katwala.

Doar 43% dintre cei chestionati au spus ca l-au auzit pe premierul David Cameron vorbind despre modificarile privind drepturile romanilor si bulgarilor de a munci in Marea Britanie, in timp ce 32% nu au auzit asftel de declaratii de la politicieni importanti.

In pofida dezbaterilor aprinse cu privire la libera circulatie in Uniunea Europeana (UE) si relatia Marii Britanii cu Europa, sondajul arata ca britanicii sunt nehotarati cu privire la aceste aspecte.

Aproximativ 24% dintre respondentii la sondajul British Future considera ca guvernul ar trebui sa accepte libera circulatie si sa se concentreze asupra unor masuri pragmatice pentru a gestiona impactului acesteia, in timp ce 30% cred ca tara ar trebui sa iasa din UE si sa opreasca libera circulatie.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#romani bulgari munca Marea Britanie, #sondaj britanici imigranti romani, #imigrare Marea Britanie , #munca Anglia