Aproximativ 20 la suta din angajatii din lume lucreaza de acasa

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 22:51
1732 citiri
Aproximativ 20 la suta din angajatii din lume lucreaza de acasa
Foto: Arhiva

Aproximativ 20 la suta din angajatii din intreaga lume, in special cei din Orientul Mijlociu, America Latina si Asia, lucreaza frecvent de acasa, iar aproape 10 la suta fac acest lucru zilnic.

Potrivit unui sondaj publicat de Reuters, munca la domiciliu este preferata in special in India, unde jumatate dintre angajati fac acest lucru. In Indonezia, 34 la suta dintre angajati muncesc de acasa, iar in Mexic, 30 la suta.

Aceasta optiune este cel mai putin populara in Ungaria, Germania, Suedia, Franta, Italia si Canada, unde sub 10 la suta din angajati lucreaza de acasa.

Printre avantajele lucratului de acasa se numara un stres mai redus ca urmare a lipsei navetei si un echilibru intre munca si viata personala.

Progresele tehnologice si din comunicatii le permit oamenilor sa lucreze eficient fara a fi constant la birourile lor din sediile companiilor la care sunt angajati.

Autorii studiului mai noteaza ca acesta este un trend in crestere, din moment ce 34% dintre angajatii care lucreaza prin intermediul e-mailului, telefonului sau a mesageriei online spun ca ar fi dispusi sa lucreze de acasa intr-un program cu norma plina.

Sondajul a fost realizat online pe un esantion de 11.383 de persoane din in 24 de tari din intreaga lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#munca domiciliu, #lucru de acasa, #sondaj munca acasa , #munca domiciliu