10 tari UE vor sa mentina restrictiile pentru romani si bulgari pana in 2014

Sambata, 30 Aprilie 2011, ora 19:57
5970 citiri
10 tari UE vor sa mentina restrictiile pentru romani si bulgari pana in 2014
Foto: novinite.com

Zece tari membre UE intentioneaza sa isi mentina inchisa piata muncii pentru romani si bulgari pana in 2014, perioada maxima permisa de tratatele europene, a declarat ministrul austriac al Muncii, Rudolph Hundstorfer.

Asta inseamna ca cele zece state vor astepta intreaga perioada de tranzitie, de doi-plus trei-plus doi ani, prevazuta in acest sens de legislatia comunitara, dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, in 2007, informeaza Sofia News Agency.

"Restrictiile pentru muncitorii romani si bulgari ar trebui sa expire la 1 ianuarie 2012, dar statele UE pot prelungi cu inca doi ani acest termen, in cazul in care isi simt amenintata piata interna a muncii. Austria va astepta pana la finalul lui 2013, Germania la fel, si nu suntem singurii. Zece state membre UE au de gand sa procedeze astfel", a declarat Hundstorfer, sambata, la postul de radio austriac O1.

Chiar daca el nu a precizat care sunt statele respective, este evident ca este vorba despre tarile care inca mentin interdictiile pentru muncitorii romani si bulgari: Austria, Belgia, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Olanda si Marea Britanie (foto, colorate in rosu).

Romanii si bulgarii sunt acceptati sa munceasca in prezent, fara permise speciale, in celelalte 17 state membre UE.

Pe de alta parte, Germania si Austria sunt ultimele doua state care isi deschid piata muncii pentru cele 10 tari europene care au intrat in Uniunea Europeana in 2004. Acest lucru se va intampla incepand de duminica, 1 mai 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#piata muncii romani Europa, #restrictii piata muncii romani, #deschidere piata muncii romani , #munca strainatate