5 trucuri pentru a-ti iubi locul de munca

Luni, 31 August 2009, ora 12:37
5081 citiri
5 trucuri pentru a-ti iubi locul de munca

Persoanele care nu-si iubesc locul de munca sunt demne de toata mila. Nu numai ca nu vor fi niciodata satisfacute din punct de vedere profesional, dar nici nu vor realiza vreodata ceva, pentru ca, pur si simplu, nu sunt motivate.

De ce? Pentru ca nu-si iubesc jobul. Sunt prinse intr-un cerc vicios din care nu au cum sa scape decat daca isi schimba locul de munca sau invata sa-l iubeasca, la fel ca intr-o casatorie aranjata, dar cu final fericit.

Pentru ca nimic nu e mai rau decat sa faci ceva care nu iti place placere, zi de zi, ceas de ceas. Pentru a putea evolua din punct de vedere profesional, este esential sa-ti placa ce faci, declara un specialist in recrutare, Walter Chrysler, citat de Shine.

Exista si momente in care circumstantele sunt de asa natura incat te simti obligat sa ramai pe un loc care nu te satisface de niciun fel, dar nu ai ce-i face, e criza si ai nevoie de bani. Sau esti prins intr-o companie cu a carei politica nu esti de acord, dar pentru moment nu te poti gandi sa pleci.

In astfel de situatii este esential ori sa gasesti un alt loc in firma (sau afara) care ti se potriveste manusa si sa astepti momentul potrivit, ori sa inveti sa-ti iubesti jobul, incercand sa gasesti noi si noi provocari, asumandu-ti responsabilitati diferite, poate-poate te va surprinde indeajuns de mult incat sa nu-l mai poti lasa.

Iubeste provocarile

Un job care te intriga iti va oferi satisfactii peste limita. Daca iti place ce faci, sansele de a urca in ierarhie sunt foarte mari.

Organigrama se va schimba, cu tine urcand in ierarhie, fara ca tu sa simti macar ca ai facut vreun efort notabil pentru aplauzele primite. Se poate spune, deci, ca pana la satisfactia profesionala nu mai e decat un pas.

Sparge monotonia

Mai toate locurile de munca tind sa fie monotone dupa o anumita perioada de timp. De aceea este important, chiar vital, sa-ti stabilesti noi teluri din vreme in vreme, pentru ca energia si activitatea ta sa aiba un nou suflu.

Cucerind reduta dupa reduta, increderea in tine va creste constant, iar tu vei constientiza mai bine atuurile tale. Ca sa nu mai vorbim despre motivare, care va fi mereu reimprospatata. Simpla depasire a unor obstacole, in cazul multor persoane, are ca urmare o satisfactie imensa.

Da-ti seama unde excelezi

Fiecare e facut dupa un tipar care, de obicei, nu se mai regaseste in stanga sau drepta sa, printre colegi. Recunoaste ca nu e deloc amuzant sau motivant sa stii ca faci ceea ce oricine ar putea. La un moment dat, vei fi pus in situatia de a-ti asuma responsabilitatea pentru un proiect individual.

Afla din timp unde excelezi si chiar daca lucrezi in echipa, ofera-te sa duci la capat sarcinile la care stii ca te pricepi.

Constientizarea faptului ca ti-ai adus aportul, contributia pozitiva, in cadrul unui proiect, si ca nu toata lumea ar fi putut sa faca ce ai realizat tu, iti va creste energia si te va ajuta sa ai o relatie speciala cu jobul tau.

Fii compatibil cu locul tau de munca

Pentru a avea succes pe plan profesional, tu si jobul tau va trebui sa mergeti mana in mana, sa fiti complementari. Daca esti o persoana tacuta, probabil ca nu marketingul este cea mai buna alegere pentru tine. Iar daca esti un guru al gadgeturilor, cu siguranta nu ai ce cauta in finante, decat daca, in mod surprinzator, ai si acest talent.

Interesul pentru un anumit tip de job trebuie sa fie in deplina concordanta cu persoanlitatea ta pentru a avea succes.

Autodepaseste-te

Indiferent de ceea ce te provoaca, la modul pozitiv, motivant, este binevenit, pentru ca te ajuta sa cresti, sa inaintezi pe scara ierarhica. Nu trebuie sa ramai pe aceeasi pozitie prea mult timp, pentru ca acest lucru te va plictisi la un moment dat si te vei simti plafonat.

Exploreaza domeniile (departemente) in care ai potential sa te dezvolti, pentru a merge mai departe si a primi maximum de satisfactie profesinala pe care o poti avea, fara a deveni totusi un dependent de munca.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#trucuri loc munca fericit, #satisfactie profesionala, #autodepasire profesionala, #urcare ierarhie profesinala , #munca strainatate
Comentarii