Greseli ce nu pot fi iertate la serviciu

Duminica, 13 Septembrie 2009, ora 12:36
5016 citiri
Greseli ce nu pot fi iertate la serviciu

Te numeri printre fericitii care si in aceste vremuri au un job. Dar sa stii ca si acest lucru se poate schimba si nu neaparat din cauza performatelor profesionale slabe.

Poti fi tu cel mai priceput om din lume pe bucata ta; daca obiceiurile tale ii scot din sarite pe colegi, risti sa zbori, pe motive de criza, bineinteles.

Nu fi cel mai negativist din birou

Sunt putine birourile in care nu exista si un negativist convins, pe care daca il intrebi dimineata ce face, iti va spune "N-am murit inca".

Prima zi ti s-ar putea parea amuzant, a doua nu ti se mai pare atat de anormal, dar de la a treia incolo s-ar putea sa iti para rau ca nu se implineste dorinta. Cineva s-ar putea sa ia, in final, taurul de coarne.

A, si daca nu il recunosti (poate nu il intrebi dimineata ce face), e acela care iti strica cheful la orice petrecere prilejuita de un succes al firmei, dupa cum remarca CNN, citat de Yahoo!.

Nu incalzi peste la cuptorul cu microunde

In unele companii, pana si sandvisurile cu ton sunt interzise. Cum iti imaginezi ca ar putea fi cineva de acord cu mirosul de peste ce strabate victorios holurile, impanzind totul? Faptul ca esti la cura nu e o scuza.

Nu ramane in picioarele goale la munca

Ok, am auzit si noi despre eticheta de la serviciu. Dar crezi ca pacalesti pe cineva daca vii cu tocuri cui de 10 centimetri pe care ti le dai jos indata ce ai ajuns la munca, pentru a strabate biroul, in lung si-n lat, in picioarele goale?

Daca nu poti merge in ei, mai bine lasa-i acasa si poarta unii mai practici. Nimic nu e mai dizgratios decat o femeie scrobita in picioarele goale.

In unele birouri este permis sa te descalti in timp ce lucrezi in fata calculatorului, dar numai la sfarsitul unei zile lungi de munca si numai daca nu astepti pe nimeni in birou.

Fara ringtonuri prea personale

Decat sa risti sa enervezi pe toata lumea (nu toti au aceleasi gusturi in materie de muzica), mai bine lasa telefonul pe vibratii cand esti la munca.

In plus, asa eviti si intrebarile indiscrete. In timp, toata lumea face legatura intre o melodie "de corazon" si ochii plansi, iar tu vei fi nevoita sa dai explicatii exact cand acesta e ultimul lucru din lume pe care ai vrea sa-l faci.

Smiley Faces sunt dragute; dar chiar peste tot?

Vei rade, dar au existat si concedieri pe motiv de prea multe fete zambarete. Un desktop plin de asa ceva, post-it-uri cu fete zambarete peste tot, ba chiar si la semnatura, deja e prea mult.

In plus, in ochii celorlalti ar putea parea o lipsa de profesionalism.

Nu-ti citi mail-urile cu voce tare

Pe langa faptul ca ai putea plictisi audienta fortata sa te asculte, dai si dovada de lipsa de profesionalism. Chiar crezi ca vei mai primi mail-uri pe viitor?

In plus, sigur exista macar o persoana in birou care are de respectat un termen limita. Sa nu te miri daca ti se va raspunde cu aceeasi moneda cand te vei afla in aceeasi situatie.

Nu-ti face manichura sau pedichura la birou

E rusinos si sa vii la munca cu unghiile neingrijite si sa ti le tai de fata cu toata lumea. Iar statisticile spun ca nu sunt putini cei care obisnuiesc sa rupa tacerea folosind unghiera la birou.

Daca ti s-a rupt/agatat o unghie e una, dar sa-ti asterni trusa si sa-ti vezi de treaba ca si cum nimic nu ar fi mai normal decat asta este de-a dreptul nepotrivit. Nici n-ai vrea sa stii ce gandeste personalul care se ocupa cu curatenia.

Nu fura mancare din frigider

Tine-ti mainile acasa indiferent de cat de apetisanta pare caserola altcuiva. Aproape ca nu exista birou in care sa nu dispara cate o caserola de mancare din vreme in vreme, indiferent de mesajul mazgalit de proprietar pe cutie.

N-ai vrea ca ai tai colegi sa ajunga sa isi tina mancarea in birou, iar miresmele sa se impleteasca, spre nefericirea ta.

Ai auzit de casti?

In mai toate birourile exista cineva care pare sa aiba in permanenta castile stricate si, bineinteles, cate un fix pentru un gen de muzica mai rar gustat. Oricine din birou ar fi fericit sa-i imprumute castile (unii chiar de tot) daca macar ar avea bunul simt sa puna intrebarea.

De cele mai multe ori este vorba despre un frustrat, ori o persoana care ar face orice pentru putina atentie. Alteori, din pacate, e vorba doar despre cineva caruia nu-i pasa de ceilalti nici cat negru sub unghia pe care altcineva, de aceeasi factura, o taie la birou.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#greseli serviciu, #comportament serviciu, #loc de munca, #job , #munca strainatate