Locuri de munca in strainatate pentru cupluri

Sambata, 02 Ianuarie 2016, ora 08:12
27885 citiri
Locuri de munca in strainatate pentru cupluri
Foto: Arhiva Ziare.com

Despartirea de partenerul de viata, atunci cand acesta pleaca in alta tara cu jobul, este dureroasa. Dar lucrurile nu trebuie sa fie asa. Daca nu doriti sa plecati la lucru singur, locurile de munca adresate cuplurilor pot reprezenta solutia perfecta pentru voi.

Munca in cuplu este noua tendinta de angajare in strainatate si nu putini sunt cei care au apelat la astfel de joburi. Exista diverse domenii in care poti lucra alaturi de partenerul tau, iar in articolul de fata va vom prezenta doar cateva idei.

Pentru ca stiu cat de greu este sa te rupi de familie, angajatorii straini ofera locuri de munca pentru cupluri ca o solutie de care beneficiaza ambele parti.

Ingrijire copii si varstini, munci casnice si agricultura

In aceste domenii se regasesc cele mai multe locuri de munca disponibile. In astfel de cazuri, femeie este angajata ca baby sitter, pentru a avea grija de copii sau pentru menaj, in timp ce barbatul este angajat pentru activitatile de tipul: ingrijire gradina, reparatii, sofat, etc.

De obicei, angajatorii ofera atat masa cat si cazare gratuita, iar cel putin o zi de weekend este libera.

Locuri de munca in ferme agricole sau de animale

In functie de activitatile desfasurate de angajator, locurile de munca in ferme presupun activitati de genul:

 • -cules fructe si legume, intretinut plantatii legumicole, pomicole si/sau viticole, plantat legume, etc
 • - ingrijire animale, intretinere curatenie in ferme, etc
 • Oferte de munca pentru cupluri in ingrijire batrani si persoane imobilizate

  Pentru serviciile de ingrijire varstnici si persoane imobilizate la pat din strainatate, exista foarte multe clinici si azile care ofera locuri de munca pentru cupluri. Trebuie retinut ca activitatile sunt destul de solicitante, atat fizic, cat si psihic.

  Aceste pot fi activitati de genul: menaj (gatit, curatenie, cumparaturi) sau activitati de asistenta sociala (hranire, transport, supraveghere, spalare, imbracare, etc).

  Agenti de vanzari

  Pentru cuplurile tinere care isi doresc un job sezonier, agentiile de vanzari pot reprezenta o solutie. Durata de angajare poate varia de la 3 luni pana la 1 an. Pentru acest tip de job sunt necesare abilitati foarte bune de comunicare, cunoasterea limbii din tara respectiva sau cel putin limba engleza.

  Joburi in industria alimentara pentru cupluri

  Acest tip de joburi, din industria alimentara, sunt printre cele mai cautate in strainatate. Angajatorii straini ofera pentru cupluri posturi de barmani, ospatari, bucatari, chelneri, patiseri, ajutor de bucatar, cofetari etc.

  De asemenea, in special in statiunile turistice, in restaurante, puburi, pizzerii, cafenele sau gelaterii exista destul de multe cupluri care au ales sa lucreze impreuna. In cele mai multe cazuri nu este importanta varsta, insa un criteriu de selectie este, in schimb, cunoasterea limbii oficiale, sau a limbii engleze.

  Locuri de munca in turism pentru cupluri

  Joburile in turism atrag anual mii de cupluri in tarile din intreaga Europa. Desi este o munca solicitanta, acest fapt nu umbreste frumusetea si mai ales buna recompensare a unui astfel de job. Daca v-ati hotarat sa plecati in cuplu in strainatate si sa lucrati in acest domeniu, va puteti angaja ca:

 • - hostess sau entertainer
 • - antrenor sportiv (fie de fitness, tenis ori fotbal)
 • - maseur, servicii de cosmetica, infrumusetare si relaxare
 • - animator turistic in cadrul pensiunilor, hotelurilor, pentru petreceri sau seri de karaoke
 • - ghid turistic
 • Pentru un astfel de job veti avea nevoie de abilitati de comunicare, socializare si multa buna dispozitie. Cunoasterea limbii engleze sau a unei limbi de circulatie internationala este in cele mai multe cazuri obligatorie.

  Oferta agentiilor de recrutare pentru locuri de munca in strainatate pentru cupluri este in crestere, asa ca daca te-ai decis sa pleci cu partenerul/a trebuie sa consulti ofertele disponibile.

  Articol realizat de Infomunca.ro

  Eveniment Quarterly Report

  Avertismentul unui cunoscut expert financiar privind noile măsuri fiscale: ”Le vor exploda în față autorilor”
  Avertismentul unui cunoscut expert financiar privind noile măsuri fiscale: ”Le vor exploda în față autorilor”
  România va fi închisă pentru investiţii noi pentru că niciun investitor serios nu va accepta să investească într-o ţară în care trebuie să plătească impozit înainte să-şi...
  Câți bani va aduce la buget impozitul de 2% aplicat băncilor pentru doi ani
  Câți bani va aduce la buget impozitul de 2% aplicat băncilor pentru doi ani
  Impozitul de 2% pe cifra de afaceri a băncilor pe o perioadă de doi ani va avea un impact de 350 milioane lei, iar adiţionalitatea la companiile de petrol şi gaze naturale, de 0,5% din cifra de...
  #locuri munca strainatate cupluri, #munca strainatate cupluri, #joburi strainatate cupluri , #munca strainatate
  Comentarii