Mai multe joburi pentru romani in tari exotice - vezi unde ai putea lucra

Luni, 04 Iulie 2011, ora 20:16
5148 citiri
Mai multe joburi pentru romani in tari exotice - vezi unde ai putea lucra
Foto: National Geographic

Romanii au la dispozitie din ce in ce mai multe oferte de locuri de munca pentru orase si tari exotice, cum ar fi Abu Dhabi si Dubai, dar si Australia.

Marea Britanie cumuleaza aproximativ 30 la suta din ofertele de angajare cu contracte de munca, respectiv 7.831 de joburi vacante, se arata intr-un comunicat Tjobs, remis Ziare.com.

Pe pozitia a doua, insa, se situeaza Australia, cu 5.000 de oferte de munca, in timp ce, in Emiratele Arabe Unite, exista 430 de pozitii vacante.

In continuare, propunerile de contracte de munca vin in special din Europa (73,28 % din totalul ofertelor de angajare). Celelalte locuri de munca sunt reunite in Asia si Oceania (Australia, China si Vietnam), America (74 de pozitii in Insulele Caraibe, 57 in SUA, 45 in Canada), Orientul Mijlociu (cu 576 de joburi in Dubai, Abu Dhabi, Kuwait, Qatar, Oman, Afganistan, Irak sau Bahrain) si Africa (25 de pozitii in Nigeria).

Potrivit statisticilor site-ului de recrutare, se inregistreaza o scadere a numarului de CV-uri trimise in perioada 30 mai - 28 iunie, in comparatie cu luna precedenta. Explicatia ar putea fi diminuarea interesului romanilor pentru munca in strainatate, mai ales ca ne aflam deja la jumatatea sezonului estival, iar recrutarile pentru joburile sezoniere s-au incheiat.

De altfel, angajarile pentru munci sezoniere sunt in scadere cu aproape 38 la suta, fata de inceputul lunii mai.

In crestere sunt ofertele pentru joburi specializate, cu o dublare a numarului total de pozitii vacante, fata de inceputul lunii iunie. Astfel, exista 5.144 de pozitii pentru inginerie, aproape 4.600 pentru personal medical si sanitar si 1.108 in domeniul transporturilor.

De asemenea, se afla in crestere cu aproape 8 procente, fata de inceputul lunii iunie, anunturile pentru joburi necalificate. Cele mai multe sunt pentru ingrijire batrani/asistenta sociala (2.771), au pair/ingrijire copii (1.066) si joburi necalificate nespecializate (593).

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#locuri munca strainatate, #locuri munca tari exotice, #locuri munca Marea Britanie , #munca strainatate