Marea Britanie prelungeste restrictiile de pe piata muncii

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 15:53
2300 citiri
Marea Britanie prelungeste restrictiile de pe piata muncii
Foto: londoninfocentre.com

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, a anuntat ca guvernul de la Londra a decis sa mentina restrictiile pentru muncitorii romani cel putin pana la sfarsitul anului 2011. Anuntul vine la doar o zi dupa ce europarlamentarii romani au cerut in plenul PE eliminarea tuturor restrictiilor pe piata europeana a muncii.

Diplomatul britanic a motivat decizia cu faptul ca noul Executiv este un adversar al migratiei necontrolate, scrie InCont.ro.

"In mod similar cu politicile adoptate de alte state membre ale UE, Guvernul britanic anterior a decis prelungirea restrictiilor pentru lucratorii romani cel putin pana la sfarsitul anului viitor, 2011. (...) Noul Guvern de la Londra nu a adoptat o decizie diferita si aceasta decizie ramane in vigoare. As dori sa subliniez ca noul Guvern nu este un adversar al imigratiei, ci doar al imigratiei necontrolate", a declarat Harris.

Noua dintre statele membre UE care au ingradit accesul romanilor la piata muncii au decis sa le mentina si in 2010, in conditiile in care, potrivit Tratatului de aderare, statele UE au dreptul sa restrictioneze accesul la munca pe o perioada de maximum 7 ani.

In 2007, Marea Britanie a fost cea mai vehementa dintre tarile care au impus restrictii pe piata muncii.

Europarlamentarii romani au pledat miercuri seara pentru pentru ridicarea restrictiilor temporare care ii afecteaza pe cetatenii romani si bulgari pe piata fortei de munca din Uniunea Europeana. Europarlamentarul Traian Ungureanu a evocat problema inexistentei unei temeri fondate in ceea ce priveste mentinerea acestor restrictii, deoarece "forta de munca provenita din Romania si Bulgaria este bine instruita avand un grad de scolarizare ridicat".

Acesta a mentionat ca "in Romania nivelul de educatie secundara este de 86%, iar cel tertiar este de 53%, iar in Bulgaria cel tertiar inregistreaza un nivel de 46%".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#locuri munca Marea Britanie, #Marea Britanie restrictii munca , #munca strainatate