Muncitorii bulgari acuza Spania de nationalism economic

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 22:30
1718 citiri
Muncitorii bulgari acuza Spania de nationalism economic
Foto:freshplaza.com

Spania face tot posibilul pentru a scapa de muncitorii bulgari, sunt de parere cateva asociatii ale vecinilor nostri de la sud care traiesc in Peninsula Iberica.

Din cauza crizei economice, numai cetatenii de nationalitate spaniola sunt angajati, in timp ce imigrantii bulgari sunt dati afara, atrag atentia asociatiile, potrivit Novinite.

Din datele neoficiale, 150.000 de bulgari locuiesc in Spania, insa in realitate pot fi mai mult de 300.000.

"Traiesc aici de multi ani, insa este pentru prima data cand dau de un asemenea nationalism economic. Daca zece straini si un spaniol isi cauta de munca, spaniolul va fi imediat ales", a declarat Reni Mladenova, presedinta unei asociatii din Valencia.

Criza a fortat multi spanioli sa acccepte joburi mai prost platite, cum ar fi acela de culegator de mandarine, care pana acum era indeletnicirea bulgarilor, romanilor si a marocanilor.

Noul guvern spaniol a inceput sa taie din ajutoarele sociale si de somaj.

Potrivit unui sondaj efectuat in iulie 2011, 70% dintre bulgarii care locuiesc in Spania nu vor sa se intoarca in tara natala.

Comisia Europeana a declarat ca va anunta pana vineri care sunt statele din UE care vor pastra restrictiile de munca pentru muncitorii romani si bulgari.

Pana acum, numai Italia a ridicat complet restrictiile de munca pentru cele doua nationalitati.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#discriminare muncitori romani bulgari, #nationalism economic Spania, #criza Spania muncitori , #munca strainatate