Record la inscrieri pentru joburi in institutiile UE

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 08:46
2524 citiri
Record la inscrieri pentru joburi in institutiile UE

Numarul persoanelor care s-au inscris pentru concursurile prin care pot ajunge sa lucreze intr-una din institutiile UE a crescut foarte mult.

Astfel, un numar-record de 51.639 de persoane si-au validat aplicatia pentru 323 de locuri pe liste de rezerva, informeaza Financiarul.

Cea mai mare concurenta este pentru posturile din administratia publica europeana, la polul opus aflandu-se, de obicei, cele pentru care este necesara specializarea intr-un anumit domeniu.

Anul acesta, 277 de persoane concureaza pentru un loc pe lista de rezerva pentru administratie publica europeana, 170 se bat pentru un post in domeniul dreptului, in timp ce la profilul economie sunt 163 de candidati pe un loc.

La audit concureaza 45 de persoane pe un loc, iar la IT, 81 de persoane pe un loc. In ultimii ani, EPSO, Oficiul European pentru Selectia de Personal, a testat aproximativ 350.000 de candidati, din care in final au fost selectati doar 10.000, potrivit unei declaratii a vicepresedintelui Comisiei Europene, Maros Sefcovici.

Insa, locul pe o lista de rezerva nu garanteaza si un loc de munca la Uniunea Europeana, ci este doar o baza de date din care institutiile isi aleg ulterior candidatii pe care ii considera potriviti.

Examenele de preselectie constau in 20 de rationamente verbale pentru care candidatul are la dispozitie 35 de minute, 10 rationamente numerice, care trebuie rezolvate in 20 de minute, si 10 rationamente abstracte, pentru care candidatul are doar 10 minute.

Pentru a participa la competitiile pentru un loc de munca intr-una din institutiile UE, in primul rand este necesara cunoasterea limbii engleze, a limbii franceze sau a limbii germane, la un nivel destul de bun pentru a putea trece examenele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#oferta locuri munca UE, #joburi UE oferta, #inscrieri locuri munca UE , #munca strainatate
Comentarii
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
eu lui eba i am aranjat alegerile si a devenit europarlamentar..