Romanii vor la munca in strainatate, desi au joburi in tara

Luni, 28 Martie 2011, ora 16:04
2985 citiri
Romanii vor la munca in strainatate, desi au joburi in tara
Foto: Lansingchamber

Aproape toti romanii isi doresc sa plece la munca in strainatate, desi peste jumatate din ei sunt angajati in Romania, in momentul de fata, potrivit unui sondaj realizat de site-ul recrutare Tjobs.

Astfel, 96,92 la suta din participantii la sondaj au spus ca isi doresc sa plece la munca in strainate, 57,4% cautandu-si un job calificat, in timp ce 13,53% vor posturi care necesita studii superioare si/sau diverse specializari, se arata in sondajul Tjobs.

In schimb, 29,05 la suta ar accepta si oferte de joburi necalificate, doar sa isi gaseasca un loc de munca in afara tarii.

Cei care isi cauta un job in strainate sunt atenti la detaliile si informatiile suplimentare din anunturile de angajare (57,77%), deoarece ii ajuta sa isi formeze o prima impresie legata de angajator. De altfel, 37,50% sustin ca nu trimit CV-ul daca anuntul nu este redactat cu seriozitate si profesionalism, in timp ce 4,73 de procente au declarat ca trimit CV-ul indiferent de calitatea anutului de angajare.

Aplicantii isi selecteaza joburile interesante in primul rand dupa postul propus (33%), apoi dupa domeniul/departamentului jobului (26%) sau dupa tara (21%). Doar 15% isi selecteaza jobul in functie de salariul propus.

De asemenea, ei sunt atenti la detaliile despre sarcinile legate de postul scos la concurs, programul de lucru, mediul de lucru, detalii despre departamentul respectiv, aptitudinile cerute de post, nivelul de experienta impus si nivelul minim de studii, printre altele.

Aproape jumatate din respondeti au declarat ca aplica online chiar si la joburile care nu li se potrivesc, in timp ce 50,73% au spus ca aplica doar la joburile pe ale caror cerinte sunt siguri ca le pot indeplini.

La randul lor, recrutatorii profesionisti fac selectia CV-urilor in functie de limbile straine vorbite (43%) si dupa studiile de calificare, certificatele obtinute (43%). Limba engleza este ceruta de 41,51% din agenti, germana de 16,98%, franceza de 13,21%, italiana de 11,32%, iar spaniola de 7,55%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#angajari strainatate, #oferte joburi strainatate, #munca strainatate , #munca strainatate
Comentarii
Poza manea
manea
rank 4
Poza karoly
karoly
rank 5
Romanii vor la munca in strainatate, desi au joburi in tara